fredag, december 19, 2008

Kanske bara några andetag

Skymning och regn utanför fönstret. Tända ljus i lägenheten. Deva Premal i cd-spelaren.
Inslagna julklappar och skrivna julkort. Julen känns lagom i år, nästan minimalistisk. Inte så mycket pynt, ingen stress och absolut inga krav. Kanske är det för att jag är höggravid eller för att jag faktiskt avsagt mig julruschen för flera år sedan men i år känns det inte som något jag måste eller borde göra. Jag kan bara vara. Blir det ingen lax så är det ingen katastrof. Och smakar Janssons frestelse varken för mycket eller för lite så gråter jag inte över det. Men ekologisk julskinka är inhandlad och imorgon anländer Signes mostrar för en helg med värme och umgänge.

Vännen J var här med lussebullar och kamera för att fota magen tidigare idag. När hon åkt sov jag någon timme och låg sedan kvar i soffan och läste en stund.

Nu är yogamattan utrullad. Inte heller där känner jag att det finns några måsten eller borden. Kanske blir det en hel gravidserie. Kanske bara några andetag

13 kommentarer:

 1. vad lugnt och behagligt det låter. precis rätt sätt att förhålla sig till julstressen tror jag!

  SvaraRadera
 2. Härligt med en jul utan stress! Det är definitivt min melodi också, inga måsten!! :) Nu är det ju nedräkning på riktigt för er, spännande!

  SvaraRadera
 3. Så underbart avslappnat och skönt. Jag blir lite avundsjuk :) Vilket skönt och bra sätt att vänta på den nya familjemedlemmen.

  SvaraRadera
 4. Skööönt förhållningssätt du tillägnat dig!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt härliga har dina senaste inlägg varit. Det märks att du fått vila lite, skönt. Ber förresten om ursäkt över att jag inte räknat ihop poängen i enkäten innan jag skickade den. Maken ville hjälpa till och var lite kvick att klistra kuvertet och posta. Stor fredagskram!

  SvaraRadera
 6. Låter som en önskejul! Och en bra väntan på det nya lilla livet.

  SvaraRadera
 7. Ja! visst är det skönt när man kan välja bort stressen och bara göra det man vill. Gillar det du skrev om minimalistisk jul - det skulle jag nog kalla vår jul här hemma också. Mys och tända ljus, clementiner och glögg. Det räcker långt! Första gången jag läser här! Fin blogg!/ God Jul Ulrika

  SvaraRadera
 8. Det låter som du börjar komma i rätt fokus för barnafödande:-) Önskar dig och familjen en riktigt härlig jul och att lugnet håller i sig.
  Kram Linda S.

  SvaraRadera
 9. Även jag är i trans över hur härligt det låter:D Lagom mycket jul. Lagom mycket måsten. Och långsamma andetag. Njut!

  SvaraRadera
 10. Fru A - ja, lugn och ro är min julmelodi. Det funkar inte annars.

  All is pretty - jag vet, bebisen kan ju komma närsomhelst och eftersom Signe var tidig så finns förlossningen i mina tankar varje dag.

  e - ja, det känns som rätt strategi för att vänta in nya familjemedlemmen

  Uttrycksrum - skulle vilja säga att det är självklart, men det är det inte, det har tagit lång tid att komma hit. Men nu är jag här, tack och lov.

  Sandra - inget att be om ursäkt för. Poängen är inte det viktigaste, tanken med enkäten är att se om andra föräldrar tänker som jag, dvs om jag är inne på rätt spår med mitt examensarbete. Tack för din hjälp, det uppskattas mycket.

  Sara - ja, lugn och ro och en fin spikmatta är allt jag önskar mig :)

  Ulrika - hej och välkommen hit, vad kul att du lämnade en kommentar, det gör mig glad. God jul till dig.

  Linda - tack, detsamma till dig!

  Jessica - och det känns underbart härligt!

  Anna ser dej- Jag njuuuuuuter, jag lovar!

  SvaraRadera
 11. Ja, spikmattan är ett av mina bästa köp det här året. Jag deppade ihop helt när jag fick ryggskott, men nu ligger jag på den varje kväll. Min man också.

  SvaraRadera
 12. Sara - och jag fick en i julklapp av mina systrar. Den finns här och väntar på mig för som höggravid funkar det inte riktigt att använda den, men snart så.
  Min mellansyrra, som var lite skeptisk innan, testade den i helgen och blev frälst så nu ska även hon köpa en. Spikmattan rules, helt klart.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!