måndag, december 22, 2008

Syskon

Jag har två systrar. De allra vackraste. Det finns ingen jag skrattar så mycket med som de. Det enda som behövs är ett ögonkast, ett magiskt ögonblick av något som ibland bara vi förstår.

De har varit här i helgen. Suttit i min soffa, busat med Signe, ätit min mat, skänkt mig min efterlängtade spikmatta och lämnat strålande energi i varje vägg. Energi som jag lever på länge.

Vi firade jul tillsammans. För första gången någonsin firar vi julafton på varsitt håll. Vi är vuxna nu. Men fortfarande små systrar med varandra.

Och snart får Signe ett syskon. En lillebror eller lillasyster. Näst efter att vara en närvararande och kärleksfull förälder är syskon den vackraste gåvan jag kan ge henne.

(Målning av Angelica Wiik, bild lånad från hennes hemsida)

8 kommentarer:

 1. Vad fint du har skrivit om dina systrar. Det är något särskilt med syskon!

  SvaraRadera
 2. Ja, jättefint skrivet. Mina syskon är en sådan stor del av mitt liv jag kan inte tänka mig något finare än att Ida också ska få uppleva syskon kärlek. Jag hoppas det blir så när allt har blivit lite lättare. Så söt Signe är och med världens gulligaste tunika. Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Så är det! Syskon är en fantastisk sak att ha.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med ovanstående. Det var så fint skrivet och du har alldeles rätt! Syskon är guld värda att ha. Nu har inte vi tre systrar det där magiska som ni har, men ändå är jag väldigt glad över att ha dem. Och jag önskar väldigt mycket ett syskon (eller två :-)) till William. Du ger Signe den vackraste av gåvor. Tänk vad glada de kommer att vara över att ha varandra. Jag önskar dig och familjen en alldeles underbar jul! Jag hoppas att du får mycket tid för mys och för att bara vila. Se till att bli omhändertagen! Snart är det dags för Signes efterlängtade syskon och det är SÅ spännande. Jag följer dig på bloggen för att se hur det går. En stor varm kram till den vackraste gravida kvinnan! William hälsar och tackar så jättemycket för paketet han fått och det superfina kortet på Signe! Vi har beställt en liten present till Signe, men den kommer tyvärr inte förrän i januari. Hoppas det är okej! Sköt nu om dig och lycka till med de sista veckorna! Tänker på dig!

  SvaraRadera
 5. Du beskriver syskonskapet så bra! Jag har en syster och en bror som jag aldrig skulle klara mig utan.

  Passar på att önska dig en härlig jul!

  KRAM!

  SvaraRadera
 6. Hej fina du!
  Ursäkta att jag varit så dålig på att höra av mig på sistone. Det har varit lite mycket men nu så blir det förhoppningsvis lite lugnare över jul- och nyår.

  Även om det varit mycket så är jag inne och läser din blogg så ofta jag hinner. Jag saknar dig verkligen, jättemycket.
  Jag hade så gärna hunnit träffa dig ytterligare en gång innan Signes syskon kommer men det får bli lite senare.

  Åh det är så spännande. Tänk att ni snart är fyra. Ljuvligt!

  Hoppas ni får en riktigt riktigt fin jul och ett gott nytt år!

  Vi hörs något i mellandagarna.

  Kram till dig och Signe (och mannen också givetvis!)

  SvaraRadera
 7. Förresten, roligt att du använt just Angelica Wiiks bild. Tycker du om hennes tavlor?
  Hon är från Hudik, visste du det?
  Nästa sommar när ni är på besök (du hör att jag utgår ifrån att ni kommer hit...) så ska vi åka till Ingalunda Gård några mil härifrån. Ett fantastiskt ställe med utställning, affär och fik där hela familjen Öijemark-Wiik ställer ut.

  KRAM igen

  SvaraRadera
 8. Nina - ja, det är ju det. På något vis, för de allra flesta

  Camilla - förstår att ert fokus ligger på annat än att skaffa syskon till Ida, men jag hoppas att er önskan slår in. Kram och god jul

  Kajsa - japp, helt fantastiskt!

  Williams mamma- vi har nog alla vår alldeles särskilda kontakt med våra syskon, så är det ju.
  Och absolut, visst går det bra att vänta med julklapp till januari, vi hade inte ens räknat med någon så tack snälla!
  Och jag lovar, du ska inte behöva läsa om Signes syskon på bloggen, jag meddelar dig personligen :) Kram och god, god jul

  Jessica - kul att du har fin kontakt med dina syskon. Önskar dig en riktigt god och mysig jul. Kram

  Edvins mamma- hej vännen, vi har nog båda haft fullt upp känns det som, men i mellandagarna kanske vi kan försöka nå varandra per telefon.
  Självklart kommer vi i sommar, det är redan bokat tänkte jag säga, men vi lånar gärna er stuga igen och träffar er en massa. Ja, vi vill ju ses så snart som möjligt.
  Ja, jag gillar Angelicas målningar men visste inte att hon var från Hudik så jag besöker gärna Ingalunda gård, kul! KRAM!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!