tisdag, februari 10, 2009

Utmanad

Det är drygt två och ett halvt år sedan. En vacker och blåsig eftermiddag i slutet av september.
Vi vandrar omkring utanför kyrkan, bland grus och gravstenar. Vinden tar tag i min vita klänning och mannen håller mig varmt om axlarna. När vi inte vet och inte ser smiter fotografen iväg och tar en snabb bild in i kyrkan. Där är prästen och de första gästerna. Och den där vibrerande energin som bara finns när något stort väntar.

Någon timme senare vandrar vi nedför gången. Jag och mannen. Med vänner och familj i bänkraderna. Mannen med ett stolt leende. Jag med en ny känsla inombords och en gnistrande ring på vänster ringfinger.

Vårt bröllop. Vår vackra dag. Hans och min. Som vi delade med de allra närmsta.
Och nu delar jag med mig av bilden. Till er. För Märta har utmanat mig att lägga ut den sjätte bilden i min sjätte mapp under Mina bilder. Och det gör jag. Och lämnar utmaningen vidare till Jen, Uttrycksrum och Hälsingemamma. Om ni vill och vågar.

10 kommentarer:

 1. Underbart.
  Du har utmanat Uttrycksrum, och på nåt sätt tycker jag att det är precis det ordet man kan använda när man ser ditt foto :)

  SvaraRadera
 2. Tycker mig känna igen kyrkans rum, eller är det inbillning?

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig bild! Och håller med ovan, tycker också att jag känner igen kyrkan... liknar den N och jag gifte oss i. Men kyrkor brukar vara ganska lika varandra? :-)

  Krya på kramar till Signe!

  SvaraRadera
 4. Hallå där, de här utmaningarna snurrar runt lite här och där. Jag fick den av ankiefontän och började bläddra i 6e mappen. Hamnade på ett foto på just ankiefontäns man och son. Jag hoppade över det i min blogg. Men jag skulle ju kunna låstas att det var något annat foto som var det sjätte. Tack för tanken i allafall!

  SvaraRadera
 5. Nina - ja, uttrycksrum är ett bra och passande namn på bilden, verkligen.

  Ankie - det är Lovö Kyrka

  jessica - ja, kyrkor är ganska lika varandra. Det här är Lovö Kyrka, på Ekerö

  Uttycksrum - förstår precis, att publicera bilder på vänner och deras söner är ju inte riktigt rätt, såklart.

  SvaraRadera
 6. brööööl....snyft snyft, stänk å skvätt! Så himla fint du skriver! blir så glad, och ledsen, fast ledsen för att jag får en massa lycka farande genom din text! så jag menar att jag blir lycklig...eller, ja, men du fattar ju...
  kram arvids gravida o gråtmilda mamma...

  SvaraRadera
 7. Det var en fin dag ! Kram Helena

  SvaraRadera
 8. Arvids mamma - du är så underbar med dina kommentar. Jag kan inte annat än le. Och jag vet precis hur det känns att vara sådär gråtmild, gud jag var nyss där och ändå känns det så långt borta, men minnet är starkt.

  Helena - ja, och jag är glad att du var med och delade den. kram!

  SvaraRadera
 9. Hej gumman, tyvärr kan jag inte lägga ut den bilden. Det är en fin bild på min bästa vän, hennes sambo och deras dotter från hennes dop. Med andra ord, samma dag som jag blev gudmor! Tack ändå för utmaningen.
  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
 10. Hälsingemamma - förstår jag absolut, ingen fara. Kram tillbaka

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!