onsdag, april 01, 2009

Rätt energi

Först nu har jag gjort det. Tänt min rökelse och gått runt med den, i varje rum, i hela huset. För att få rätt energi. För att visa att det är vi som bor här nu. Jag, mannen, Signe och Siri. Det är en ritual jag har när jag flyttar till något nytt. Mannen tycker att jag flummar. Kanske är det också det jag gör. Men jag gör det ändå.

Och snart åker jag från Mälarön, in till stan, för den första lektionen av tre den här veckan, i skolan. Det handlar om handledning av träningsklienter och utvecklingspsykologi. Allting är upplevelsebaserat. Precis som jag vill ha det.

10 kommentarer:

 1. Jag tycker det är en fin tradition! Min svärmor är katolik, när hon hade "inflyttningceremoni" i sitt nya hus för några år sedan bjöd hon in släkten samt en romersk katols präst som gick runt med rökelse och stänkvatten från rum till rum med alla oss i en svan efter. Jag glömmer det aldrig - urhäftigt!
  Lycka till med ditt spännande lektionsprojekt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det är så viktigt med ceremonier!
  Vi kanske inte använde rökelse när vi flyttade in, men suttit och fikat på bara golvet i tomt hus när vi precis fått nycklarna. Känt andan i huset. Nu är det på dagen 3 år sedan!
  /Helle

  SvaraRadera
 3. Så gör jag också när jag flyttar in till något nytt. Jag tycker verkligen att det känns att man rensar ut gammal energi. Det låter även härligt när du beskriver det, en start på någonting nytt.

  SvaraRadera
 4. Vad härligt!
  Och jag tyckte att det kändes att det var just ert hem, det var fina energier och hemtrevligt och familjekaosaktigt (på ett bra sätt!) och jättemysigt :-)

  Tack för en fin dag! Och tack för helpensionen :-)

  Kramar Jenny

  SvaraRadera
 5. Åh så härligt att du har ceremonierat in hemmet! När jag varit i Bolivia har jag varit med på flera ch'alla då man varje år gör en ceremoni för att rena och välsigna (om jag förstått det rätt) hemmet, kontoret, bilen, sin gårdsplätt osv. Det var en stor grej och kändes väldigt bra!

  SvaraRadera
 6. Anna - åh, vilken cool ceremoni. Me like!

  Helle- grattis till tre år med huset. Att fika på tomma golv och andas in rätt energi låter också som en fin ceremoni tycker jag

  Jen - vad härligt att vi är fler. Jag tycker också att det är viktigt att rensa ut gammal energi för att föra in ny, sin egen energi

  Jenny - haha, ja familjekaos är det verkligen här med alla flyttkartonger, hämtade soffor och barn. Men det är positivt, precis som du skriver. Det är ju liksom så livet är (även om jag ibland önskar mig ordning och reda hemma)
  Och tack själv, för en mysig dag med dig och N

  Sakomsolen - Låter som coola challa´s. För mig har det alltid varit viktigt med rätt energier, men det är först nu, på senare år, som jag ägnar mig åt ceremonier. Men det käns viktigt.

  SvaraRadera
 7. Läser du till samtalsterapeut? Var? Och varför? Intressant!

  SvaraRadera
 8. Ja, jag läser till samtalsterapeut. Inom psykosyntes. På Huma Nova. I Stockholm.
  Jag ville bli psykolog redan under gymnasietiden men då betygen inte räckte till för att komma in på högskolan valde jag att lägga det åt sidan ett tag. Sedan fick jag tips om psykosyntesen av en kollega som tyckte att det skulle passa mig. Jag var på ett introduktionsmöte och blev fast, gillar pyskosyntesens syn på människans potential, att titta på både kropp, själ och ande.
  Och ja, det är superintressant!

  SvaraRadera
 9. De är så viktiga, ritualerna. Och fina. Jag älskar ritualer och avstamp. Och stället där man ska bo behöver man landa i och där har vi alla olika sätt. Jag tycker att tända rökelse låter hur bra som helst. Och tycker du det så är det ju inget att snacka om - det är ju faktiskt ditt hus:D

  SvaraRadera
 10. Anna - ja, jag gillar också ritualer och försöker hitta det som känns rätt. Och det är ju faktiskt mitt hus så jag gör ju som jag vill, som du skriver :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!