måndag, april 20, 2009

Två och ett halvt, tre och en halv

Signe blir två och ett halvt år idag.
Hon trivs ypperligt på nya dagiset och vi har redan hittat nya vänner i Anton, Maya och Leia som alla tre har småsyskon som är lika gamla som Siri.
Signe pratar mer och mer för varje dag. Det är mycket fokus på sånt som är "läskigt" just nu. Vissa program på Bolibompa är inte alls populära av den anledningen. Det är även mycket fokus på sånt som är hennes och andras och hon släpper ogärna ifrån sig saker.
Hon har ett sjuhelsikes humör men skiftar snabbt från stark ilska till sprudlande skratt.
Hon somnar själv, efter saga och massage och sover oftast i sin egen säng. När hon vaknar sitter hon gärna kvar i sängen och läser en stund för sig själv innan hon kommer in till oss.
Hon säger ofta "Jag älskar dig mamma, du är så söt" och visar kärleken till hela familjen genom pussar och kramar.
Hon blir väldigt glad när hon kan göra saker själv och säger då "Signe kan!" och ler stort.
Hon räknar till tio, och kan vilka färger som är vilka.

Siri blir tre och en halv månad idag.
Hon väger 5065 gram och är 59 centimeter lång. Hon gav oss sitt första stora leende på Alla hjärtans dag och ler nu större delen av sin vakna tid. Den första oroliga tiden är över och hon kan nu sysselsätta sig själv en liten längre stund, i babygymmet eller babysittern. Hon gurglar och pratar och har precis upptäckt sina fötter. Huvudet är stadigt och hålls uppe av sig självt sen ganska lång tid tillbaka. Hon är en nöjd och glad liten bebis.
Hon somnar fortfarande bäst vid bröstet och vi samsover under nätterna. Att sova i vagnen är annars favoriten under dagen.

7 kommentarer:

 1. Vilka fina tjejer ni har. Här hemma är det också mycket läskigt numera.. Vet inte vad det kommer från men det är kul att de sätter ord på sina känslor och tankar de små. Kram på er

  SvaraRadera
 2. Jupp, det där med mycket humör det har Ärtan oxå! Det går upp och ner,men mycket vilja är det. Idag har vi varit i skogen och Ärtan gick en kilometer - hur många 2-åringar gör det?
  Kram Helle

  SvaraRadera
 3. "vilken söt tjej!" sa H som satt här intill :)

  SvaraRadera
 4. Vad lika de är! Och lik dig, båda två! :-)

  SvaraRadera
 5. Söta saker <3

  Du frågade hos mej om jag vill bli intervjuad till din examensuppsats?! Jo, det skulle väl vara ok. Har du kvar min epostadress så kan vi hålla kontakten den vägen.

  SvaraRadera
 6. Fina, fina små människor! Så häftigt det är att det händer så otroligt mycket så snabbt. Både med det stora och det lilla livet:D

  SvaraRadera
 7. isse - ja, det är väl just det det handlar om, att de börjar sätta ord på sina känslor. Spännande är det.

  Helle - Signe gillar också att gå, hon var den som gick bäst och mest på förra dagiset. Även nu verkar hon vara den som spatserar före de andra. Nu börjar språket komma ikapp också, vilket är kul.
  Och vilja har hon. Jäkligt stark vilja :)

  Fru A - tack säger Signe, till H :)

  Jessica - de är väldigt lika varandra, men jag vet inte om de är så lika mig. En del säger det, andra inte.

  Nina - japp, din epost finns kvar. Jag hör av mig i sinom tid

  Anna - ja, det händer väldigt mycket nu och jag är så tacksam över att få vara med mina små tjejer ,varje dag. Vilken gåva!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!