onsdag, maj 06, 2009

Att inte lyssna ordentligt

Jag hittade min gamla idébok när jag packade upp kartonger häromdagen.
Jag köpte den för nästan sex år sedan, då jag precis blivit erbjuden en chefsbefattning, och har fyllt den till hälften med citat, anteckningar från insprierande föreläsningar, tips och råd.

På en sida finns ett uttalande som en av mina tidigare chef gjort. Jag minns att vi stod och pratade vi kaffeautomaten, han och jag, och att jag var nervös inför ett viktigt beslut jag skulle ta. Han lade handen på min axel, tittade mig sådär djupt i ögonen som bara han kunde, och sa

" Följ din magkänsla. Den bygger helt på din erfarenhet. Hjärnan försöker resonera logiskt. Hjärtat följer en massa romantiskt drabbel".

Jag minns att jag följde det rådet då, och beslutet kändes helt rätt och förankrat.
Däremot fnissar jag lite när jag inser att den där chefen och jag inte alls följde den modellen när vi senare inledde ett förhållande som ingen av oss är särskilt stolt över så här i efterhand.

4 kommentarer:

 1. Vilket bra citat!
  Jag gillar magkänsla!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja den berömde magkänslan är alltid något att lita på som sagt. Inte alltid lätt. Men alltid rätt. Tror jag. Klok chef förresten. Kanske därför ni fick ihop det;-) Vilken bra idé med en idébok. Den ska jag sno. Tack ! :)

  SvaraRadera
 3. Borgarbrackan - ha, ha, ja det var nog därför jag föll, han är en klok man på väldigt många sätt. Och en idiot, på helt andra sätt. Men, men, den tiden är förbi och du får mer än gärna sno idén till idébok.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!