måndag, maj 11, 2009

Gör om, gör rätt

Den kloka chefen som jag berättade om häromdagen spökar via min idébok. Jag vet inte om det är bra eller inte. Men jag väljer att ta till mig det som kommer, för det för mig vidare på livets väg.

Han hade ett sätt att hjälpa mig vidare genom sådant som jag inte var så stolt över, eller sådant som kändes frustrerande. Saker och situationer där jag fastnat och ville vidare, fastän livet ville annat.

Vid sådana tillfällen sa han alltid, med kärlek i rösten, "Gör om, gör rätt!".

Det har kommit att betyda mycket för mig nu, framförallt i min yogapractice. Jag behöver lära om. Behöver faktiskt börja om. Inte från början, för dit kommer jag aldrig igen, men jag måste acceptera och förstå att min kropp inte är där den var innan graviditeter och förlossningar. Så med chefens ord i öronen går jag nu på ledda kurser och teknikklasser. Jag tar emot tips och råd, blir assisterad, suger i mig av andras klokhet och kunskap och möter kroppen där den är, från dag till dag, inte där jag vill att den ska vara. Jag försöker ha det förhållningssättet i allt jag gör.

Jag gör om. Jag gör rätt. Jag gör det med kärlek.

(framgooglad bild från logoi.com)

9 kommentarer:

 1. Oj så klok du är!

  SvaraRadera
 2. Det låter jättebra ju! Jag hoppas att jag en dag ska ha yogan i mitt liv precis som du.

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Fantastisk inikt!
  Tänk vilken lycka att ha tillgång till klasser.
  Att du har lärarna tillgängliga det är en förmån.
  Du kommer nog dit du var så småningom och då starkare än nånsin.
  Anna

  SvaraRadera
 4. Du gör så rätt.
  Och allt blir så mycket enklare när kärleken är med.

  SvaraRadera
 5. Vad vacker du skriver vännen. Här kommer en liten hälsning från en vän i Linköping som du inte hör så mycket av. Ledsen att graviditetsillamående och hjärtklappning gjort att jag skärmat av mig. Det kommer bättre tider snart hoppas jag. Grattis till lilla Siri och hennes fina namn. Jag har köpt ett kort men inte fått iväg det. Men det kommer, jag lovar! Sköt om er hela familjen! Bamsekramar

  SvaraRadera
 6. och det som någonstans är så svårt, märkligt nog. Att möta just där man är.

  Vilket fantastiskt jobb du gör!

  SvaraRadera
 7. Det är bra det, att träna på att inte känna frustration över att allt inte är perfekt från början. Och att man inte är en dålig människa för det. Och så bra att jag blir påmind om just det av dig också!

  SvaraRadera
 8. Ja visst måste man börja om lite efter graviditet och förlossning. Men som tur är blir man lite klokare efterhand :) & det är lättare att ta emot tips nu än tidigare.
  /Helle

  SvaraRadera
 9. sakomsolen - njae, det vet jag inte, men det känns rätt för mig i alla fall. Men tack ändå :)

  Jenny - om du vill ha yogan som en del i ditt liv kommer du att få det, det är jag övertygad om. Kram vännen!

  Anna - ja, det är en ynnest att ha nära till yogashala och duktiga lärare. Det är jag tacksam för!

  NIna - störst av allt är kärleken!

  Williams mamma- stressa inte med något kort vännen, jag vet att du finns där. Och ta hand om dig och livet så hörs vi när tid och lust är rätt. Kram

  Emma - ja, det som borde vara enkelt är ofta det som är svårast här i livet. Men så ska det kanske vara, tänker jag.....

  Anna - skönt att jag kan påminna dig, och mig själv. Vi behöver det ibland tror jag

  Helle - ja, både graviditet, förlossning, yoga, meditation, spikmatta och mitt förhålningssätt till livet gör att det blir enlkare att ta emot tips i livet, vad det än gäller.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!