tisdag, maj 12, 2009

Silvernät - om att vara inkännande

Det finns människor som stjäl min energi. Som manglar sönder mig. Som går in och tar över mig helt.
Det finns en svägerska som gör att jag känner mig stressad när vi ses, trots att jag egentligen är lugn.
Det finns en nära vän som lämnar mig helt utmattad efter våra träffar.

I många år har jag trott att det bara handlar om mig. Nu vet jag att det handlar om mig. På ett sätt. För jag kan välja hur jag förhåller mig till dessa människor. Jag kan välja bort att fångas upp av deras energier och slippa känna mig överkörd. Och på samma sätt tar jag hand om mig själv och skapar ett rum där vi kan mötas på relativt neutral mark, men med kärlek.

Jag kastar silvernät över dem. Symboliskt. Som för att säga till mitt inre jag "Där är du och här är jag, du har ditt och jag har mitt".

Det är inte lätt, men det går. Och det hjälper. Banne mig, det hjälper.

(framgooglad bild från farmlink.se)

18 kommentarer:

 1. Du har så rätt!
  och det enda vi kan göra är ju att påverka hur vi agerar på de här människorna. Vi kan ju inte förändra dem.

  SvaraRadera
 2. *Lång utandning*

  Oj. Om du visste hur mycket jag behövde höra det där. Dina ord om silvernät ska jag verkligen ta till mig. Det där med min och andras energier. Så många gånger jag hamnar i sådana situationer.

  Silvernät. Tack!

  SvaraRadera
 3. Jag försöker också lära mig det där.. Det är så otroligt svårt. Och för mig är det också så obegripligt hur någon som är en så nära kan dra så otroligt mycket energi..

  *kram*

  SvaraRadera
 4. Tack för tankarna om silvernät. Jag har en svärmor som gör mig tokig, så ska testa kasta nät nästa gång vi ses.

  Tack också för allt bra, tankvärt och fint som du skriver på bloggen. Jag läser den ofta!

  /H

  SvaraRadera
 5. Kloka, fina och tänkvärda tankar från dig som vanligt. Ska också försöka ta till mig det där och praktisera när jag träffar människor som tenderar att stressa eller ta musten ur mig!

  SvaraRadera
 6. Silvernät!
  Det var ett bra namn på något jag ofta gör.

  SvaraRadera
 7. Vilken god tankegång! Effektiv och samtidigt vacker!
  Tar jag med mig för egna kommande känslomässiga brottningsmatcher
  Kram Helle

  SvaraRadera
 8. Åh, jag ska prova att kasta ett silvernät över klssmammorna som jag träffade igår och se om det hjälper mig att behålla mitt lugn och min tro!

  SvaraRadera
 9. Ditt inlägg har fått mig att fundera... Kan du inte skriva mer om detta? Jag blir lätt engagerad i folk och händelser och i vissa tillfällen hade det nog varit smart att kasta silvernät (kanske för att slippa älta tankarna om och om igen?), men jag vet inte om jag klarar det...

  SvaraRadera
 10. Tack för silvernätet!
  Jag har också blivit klokare när det gäller energitjuvar i mitt liv, men din idé med silvernätet kommer hjälpa mej ännu mer.

  Det är skönt när man får insikter längs vägen och lär sig hantera sina medmänniskor, som man inte alltid får välja själv.

  SvaraRadera
 11. Eva - visst är det så, men det har tagit mig ganska lång tid att inse att det är så. Det var många år som jag var frustrerad över alla människor som inte var som jag ville.

  Anna - varsågod, silvernät har hjälpt mig en massa så jag är bara glad att kunna föra det vidare

  Hanna - kanske är det just nära människor som tar av vår energi, det är liksom svårare att hålla ifrån sig. Med främlingar blir det enklare med distans tänker jag

  H - hoppas att du kan använda silvernät nästa gång du träffar din svärmor. Och tack för fina ord om min blogg, det gör mig glad!

  Ingela - hoppas att silvernät kan hjälpa dig, och tack för fina ord om min blogg

  Anna - ja, visst är det ett helt suveränt namn

  Helle - vad bra att även du kan ta med silvernät. Lycka till

  Cinks - kasta på, och hoppas att det hjälper! Lycka till

  Kristina - Jag skulle kunna skriva en massa om det här. Men jag tror att det är väldigt individiuellt också, för mig tog det ganska många år innan jag ens kunde ta till mig det här tankesättet. Sedan kom det successivt. Jag tror att det räcker med att vara medveten om detta, till en början, för att det sedan ska komma av sig själv. Öva, öva, öva.
  Och hör av dig via mejl om du vill diskutera vidare.

  Nina - vad bra att silvernätet kan hjälpa dig vidare, det gör mig glad. Namaste!

  SvaraRadera
 12. Vi ska gå profylaxkurs om några helger. Jag hoppas att det blir bra :)

  SvaraRadera
 13. Jag är nog nu där du var för några år sedan. Vill att andra ska ändra sig. Just nu finns en nära nära person som jag inte klarar att umgås med för jag blir stressad och kan inte vara mig själv.

  Ska prova silvernätet.

  Vilken jäkla tur att du finns!

  Kramar!

  SvaraRadera
 14. Återigen hjälper din blogg mig, och många andra, att döma av kommentarerna ovan.
  Är förbannat stolt att få vara din vän, och jäkligt glad att få ta del av din blogg.
  Kramar, och tack för packningstipset. Ska ta med mig silvernätet i väskan nästa gång jag hälsar på svägerskan ;) Här ska kastas.

  SvaraRadera
 15. Vilken skön symbolisk bild. Jag ska testa den nästa gång på min mamma...

  SvaraRadera
 16. Kloka ord som har så rätt! =D

  SvaraRadera
 17. Du har helt rätt i att det finns energitjuvar i ens närhet som man får passa sig lite för. En energitjuv som jag umgicks med förut (en fd jobbarkompis) tog en hel massa energi från mig. Hon var den största egoist jag någonsin träffat. Många gånger förlät jag henne och började om på ny kula, vilket alltid slutade med att jag blev ledsen och förbannad. Det märkligaste var att hon vid flera tillfällen sa att man inte skulle umgås med energitjuvar. Hon insåg aldrig att hon var en själv. Jag har nu valt att inte umgås med henne och det känns som en befrielse. Jag har ingen längtan tillbaks denna gången.

  SvaraRadera
 18. Evasleva- vad kul, hoppas att ni blir nöjda. Jag och min man gick vid båda graviditeterna och är hemskt nöjda.

  Jenny - var nådig mot dig själv, vissa saker tar tid. Men prova silvernätet, kanske kan det hjälpa dig. Sen gäller det att öva, öva, öva

  Fröken blund - just det, din svägerska, ja, henne kan du verkligen använda silvernätet på. Hoppas att du lyckas! Och vet du, jag är stolt över att vara din vän också, för du är fin, fin, fin!!!! kram, kram, kram

  Borgarbrackan - ja, visst är symboliken bra. Lycka till med silvernätet på din mamma.

  Maria - ja, för mig funkar det.

  Williams mamma- energitjuvar finns överallt och det är just de som jag använder silvernätet på. Sen tänker jag, apropå din kollega, att någon som är energitjuv för dig inte rimligtvis behöver vara det för någon annan. Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!