fredag, maj 15, 2009

Måsten och borden

Det finns inga måsten och borden.
Ingen stress eller press.
Jag väljer själv. Och jag byter oftast ut måsten och borden mot vill.

Så - istället för att säga "jag måste städa" eller "jag borde plugga" så säger jag "jag vill städa" och "jag vill plugga". Om det nu är det jag vill. Vill jag inte så gör jag något annat istället.

Sedan är jag så klart medveten om att vissa saker kommer jag inte undan, vare sig jag vill eller inte. Räkningar ska betalas. Lån amorteras. Mat lagas. Blöjor bytas. Och så vidare. Men valet till hur jag ställer mig till detta finns alltid.

Men så, efter några dagar i skolan, slår det mig att det faktiskt är bra med måsten och borden ibland. För det kan ju faktiskt vara så att jag undviker vissa saker för att jag inte riktigt vågar eller inte riktigt tycker om saker. Som att hålla föredrag till exempel. Och då kan det nog vara bra att utmana mig själv. Att faktiskt säga "jag borde hålla det där föredraget" istället för " jag vill inte hålla föredrag".

Så jag tänker om.
Och är glad att den personliga utvecklingen aldrig tar slut.

4 kommentarer:

 1. Min sambo säger samma sak som du =)
  Om jag säger
  -vi måste göra si eller så
  Så säger han att vi borde eller vi vill!
  Det är klokt att tänka så =)

  SvaraRadera
 2. Maria - klokt eller inte, men det brukar underlätta livet. Åtminstone för mig :)

  SvaraRadera
 3. Eller: Jag vill hålla ett jätteläskigt föredrag eftersom det utmanar och utvecklar mig :)

  Du har helt rätt. Borden är ofta "vill". Jag kanske tycker att det är jäkligt tråkigt men jag vill faktiskt tvätta ibland eftersom jag vill ha rena kläder på kroppen :) Pch vill-inställningen gör det i alla fall lite lättare att sortera strumpor.

  SvaraRadera
 4. eva - absolut, jag håller helt med. Och jag vill också tvätta och städa och stryka och allt annat som är tråkigt. I alla fall ibland, och just av den anledning som du nämner, att jag faktiskt vill ha rena kläder och att jag trivs med ett fint hem. Men det är ju när det där vill byts mot bode och måste som det blir tufft, tufft
  Tack för kommentar!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!