söndag, juni 28, 2009

Ganska energilöst

Vissa dagar behöver bara ta slut.
Idag har det varit en sådan dag.
Stora S har haft ont i magen och varit gnällig och gråtig och gapig och skrikig från tidig morgon till sen kväll.
Lilla S har svårt att komma till ro i värmen och ville helst bara bli buren.
Vi gjorde ett försök till en trevlig familjeutflykt, till den mindre badplatsen i närheten av huset. Grillade kyckling i ugn och rörde ihop en ljummen potatissallad med färska rödbetor och persika. Kokade kaffe och värmde mjölk. Blandade svägerskans hemkokta rabarbersaft. Packade allt i picknickkorg och cyklade iväg.

Det kunde ha blivit bra.
Det kunde ha varit sådär lyckligt och fint.

Men stora S ville inte alls bada, utan helst gunga på den stekheta lekplatsen. Och lilla S vaknade ganska snart och ville sen bara bli buren.
Jag upptäckte stora, fula värmeutslag på halsen och höll mig i skuggan.
Mannen var stressad över en jobbgrej som skulle göras.

Så vi cyklade hem. Och trodde att det skulle bli bättre.
Det blev det inte.

Huset var som en bastu. Båda tjejerna grät. Jag kände mig som en jäkla hemmafru där jag stod med disk och matlagning och kräkningar och bajsblöjor medan mannen jobbade och jobbade.

Nu, först nu, sover båda tjejerna och jag ska sitta och surfa en stund bara för att rensa hjärnan. Sen blir det en sval dusch och bums i säng för att överhuvudtaget få någon energi.
Imorgon väntar mysigt besök hos vännen J. Och på tisdag drar jag och Fröken blund till Rosenhill.

Som sagt - vissa dagar behöver bara ta slut, så att nya kan komma till.

14 kommentarer:

 1. Känner igen de där dagarna! I morgon är en annan dag och jag hoppas den blir toppen! Kram

  SvaraRadera
 2. Styrkekramar i massor! Känner också till dessa dagar, TACK för din ärlighet och generositet här inne. Kram kram

  SvaraRadera
 3. Ja, så är det ju och det är mycket bra att skriva om de där dagarna också (kanske bättre egentligen än om de där fantastiska - dem har vi ändå i överflöd från glassiga mamma-tidningar...)! Kram!

  SvaraRadera
 4. Det är jobbigt med värme och små barn. Hoppas du får några fridfulla svala kvällstimmar, när kroppen och huset har svalnat kommer friden.
  Vi byggde pool för några år sen och sen dess har vårt hem blivit energikällan på sommaren där allt finns; bad, spis, toa, säng, kylskåp och torra handdukar. Allt på samma ställe, jag rekommenderar alla att skaffa swimmingpool om det finns plats i trädgården. Den njuter hela familjen av och vi behöver aldrig lägga någon energi på att ta oss någonstans i värmen, superskönt!!
  Vi är också slitna idag, vi var på 40-års kalas igår och dansde halva natten, maken och jag:-) Sen sov vi på hotell, sånt man kan göra när barnen är större..
  Hoppas att i morgon blir en bättre dag!

  Hälsningar Anette.

  SvaraRadera
 5. Vi skaffade en portabel AC för några år sen. Ett stort åbäke som låter mycket. Men jösses vilken skilland det blir på både stora o små när de får vara i samma rum som AC´n ett tag när det är sådär varmt ibland. Som idag när det var 32 grader i skuggan här. Rekommenderas!

  SvaraRadera
 6. Puh. Men nu är den här dagen i alla fall över. Imorgon är en annan dag.

  SvaraRadera
 7. Sannerligen behöver vissa dagar ta slut! Svalkande kram!

  SvaraRadera
 8. Ett skepp kommer lastat med extra styrka.
  Tack för att du skriver om det så rakt på.
  Kram

  SvaraRadera
 9. usch ja vissa dagar kan få passera obemärkt förbi....jag kan känna en viss besvikelse när man vill så mycket och allt bara blir pannkaka....men ibland det är svårt att tillfredsställa allas viljor....

  SvaraRadera
 10. Du har rätt, det är inte flummigt utan egentligen ganska enkelt :) När man är lugn kan man ju också kommunicera med sig själv på ett annat sätt.

  Hoppas att du och familjen har en bättre dag idag. Såna där dagar finns ju... Fast man önskar att de är få.

  SvaraRadera
 11. du är aldrig ensam i sånna dagar, jag hade en sån morgon och känner en sån lättnad av att läsa och veta att jag inte heller är ensam. tack.

  SvaraRadera
 12. Till alla - tack snälla för era tankar, energi och kramar. Det betyder, som vanligt, mycket för mig.
  Till Anette (som tipsar om pool) och Frida (som tipsar som portabel AC) kan jag säga att mannen släpade hem en bra och snabb och kall fläkt häromdagen, den gör underverk för övervåningen. Men jag sover helst i källaren

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!