måndag, juni 22, 2009

Signe 2 år och 8 månader

Hon är en tjej med stark vilja. Och hon strider länge för att få som hon vill. Det är både charmerande och frustrerande.
Att slåss med grabbarna på dagis är ingenting hon är rädd för, hon ser till att få sin vilja igenom även där, och kommer någon för nära får denne med största säkerhet höra "nej, sluta!".

Fantasivärlden blir livligare och starkare och mer fascinerande för varje dag som går. Helt plötsligt bor det gubbar i tandborsten, hallen förvandlas till buss och hennes skola är inhyst i krusbärsbusken i trädgården.

Det är just nu ganska mycket bråk och skrik och banka med fötter och händer i golvet när den där viljan smyger in. Syster Siri får även lite tjuvnyp då och då, mer än hon någonsin fått. Men det är också mycket skratt, fnitter, "Mamma, jag älskar dig" och söta jordbgubbspussar.

Allt eller inget. Svart eller vitt. Och gärna på en och samma gång. Och jag känner så väl igen det. Från både mannen och mig själv.

6 kommentarer:

 1. Vilken tjej! Det vackra och helt magiska med barns utveckling finns där mitt i det jobbiga och tålamodskrävande och du beskriver det så fint. Det blir lite som en adventskalender när man får en glimt av vad som kan komma för egen del. Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin krans! Och härlig tjej som bärare :-) Jag känner igen det där med fantasivärlden, den är så häftig! Zoe har alltid haft en vild fantasi, i helgen, bland annat, förvandlades en rockring hos mormor till dusch. Leksaker känns överflödiga! Kramar!

  SvaraRadera
 3. Fina fina stora lilla signe!
  va coolt det är att följa de små liven. Va maxat det är att se sidor från sig själv och sin man, i barnet. Och ännu coolare egentligen: att se de egna sidorna...de man undrar va 17 de kommer från?

  kram till er!

  SvaraRadera
 4. Min yngsta dotter fyller 3 år om en månad. Många likheter med det du beskriver. Trots att tålamodet sätts på prov med jämna mellanrum har de "små krabaterna" så mycket glädje och värme att sprida.

  SvaraRadera
 5. Så fint du beskriver det!

  Passar på att önska er alla en fortsatt härlig sommar.

  Kram

  SvaraRadera
 6. K - vad kul att mina små minnen och anteckningar är lite som en adventskalender för dig!

  jessica - ja, visst är kransen fin, det är ju jag som bundit den ;)
  Och visst är leksaker överflödiga för det mesta, fantasin räcker långt, väldigt långt

  Fröken blund - tack och lov säger jag, att Signe har sidor som varken mannen eller jag har, annars vore det för tragiskt ;) Kram fina du

  Sue -ja, glädjen och värmen är ju betydligt större och vackrare än allt trots och bråk i världen

  Intressesmurfen - tack vännen, och ha en fin sommar du också. Kanske kan vi ses något?
  Kram från mig

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!