söndag, juli 05, 2009

Siri fyller ett halvt år

Hon är gladare och mer tillfreds bebis nu, vår halvåring. Efter att ha legat under både normalkurvan och sin egen kurva gällande vikt och längd så har hon växt så det knakar sedan vi introducerade vanlig.

Hon äter glupskt av potatis, palsternacka, blomkål, risgröt, mangopuré och banan. Dricker mjölkersättning och ammas. Allt på en och samma gång och hur mycket och ofta hon vill.

Hon väger drygt 5,9 kilo och är 63,5 cm lång.

Hon somnar gott i sin egen spjälsäng, i sitt eget rum, vid 19-tiden och sover sen uppemot sju timmar innan hon vaknar och vill vara nära en stund. Efter det somnar hon om igen, ibland mellan mig och mannen i den stora dubbelsängen, eller själv i sin egen säng.

Liggdelen i vagnen känns alldeles för tråkig. Hon kan inte sitta helt själv, men gillar att ha stöd och gunga lite från sida till sida. Allra helst vill hon bli buren, högt, så att världen kan utforskas ordentligt.

Hon rullar från rygg till mage. Och från mage till rygg. Skrattar och ler och charmar de som charmas vill.

(Vill du läsa om Signes halvårsdag så klickar du här)

8 kommentarer:

 1. Grattis till lilla Siri! Vad skönt att sömnen börjar få ett vilsammare mönster och att hon är mer tillfreds med livet! Kram från mig!

  SvaraRadera
 2. Grattis söta lilla Siri! Härligt att höra att vardagen börjar kännas lite lättare, hoppas ni får fortsätta njuta av sommaren i samma sköna stil. Underbart att ha en tjej som tycker om mat, här trilskas det järnet men utav lite speciella anledningar..
  Ida har väldigt svårt att komma till ro i dessa ljusa nätter och jag tycker det är ganska jobbigt för oss alla. Hur funkar det för Signe?
  Stor kram till hela din fina familj.

  SvaraRadera
 3. Oj, vad tiden går, vi har ju inte setts sedan vi fick barn, och nu är de redan stora tjejerna...

  Grattis lilla S!
  Så härligt att hon gillar mat och att kurvorna pekar uppåt!

  Skönt också för mig att se att det är fler små tjejer som är så där snyggt skalliga ;)

  Kram C

  SvaraRadera
 4. Härligt att läsa om din lilla tjej & höra om vad som komma skall. Min lilla Meja är snart 4 månader & då ska hon få smaka potatis..

  SvaraRadera
 5. grattis siri.
  helt plötsligt slår det mig att min yngsta vägde 4995 g när han föddes.

  SvaraRadera
 6. k- tusen tack för grattis. Kram tillbaka

  Camilla - Ja, det är jätteskönt att ha två tjejer som gillar mat. Signe är oxå matglad. Däremot har hon, precis som Ida, svårt att komma till ro nu när det är ljust ute. Vi mörklägger så gott det går och är glada om hon somnar innan 21

  c - Snyggt skallig är hon, vår lilla S. Och din lilla tjej också, hör jag. Och verkligen helt galet att vi ännu inte setts. Det får vi ändra på!

  Ulrika - smakportioner är så kul. Hopaps att din tjej gillar potatisen :) Och yoga på!

  Carina - Ja, där ser man, är bara ett kilo som skiljer, och några månader :)
  Och tack för grattis!

  SvaraRadera
 7. hjälp vad söt hon är och hjälp vad fort det går! och grattis! nu blir det ju mest bara enklare och roligare...

  SvaraRadera
 8. Fru A - Tack för kommentar! Och ja, nu börjar det mesta bli enklare och roligare. Det är väl nätterna som fortfarande är tuffa.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!