torsdag, mars 18, 2010

Signe 3 år och 5 månader, Siri 1 år och 2 månader


Signe har precis fått sin allra, allra första yogamatta. Nu står den där, grön och liten och fin, lutad mot hennes vägg. Den är redan invigd. Både hon och Siri gjorde hunden på den. Signe visade. Siri härmade.
Annars är det mycket ilska hos Signe nu. Mycket "Nej!" , "Jag vill inte!", "Inte nu, sen!". Hon är lite butter sådär och testar sig fram för att se vad som händer. Det strulas med mat, påklädning och tandborstning. Och allt ska göras på hennes sätt. Om det inte görs rätt gör hon om tills hon är nöjd.
Men kärlekshandlingarna finns där också. Och det finaste jag kan få höra nu är "jag älskar dig, lilla söta bajsmamma!". För bajs, det är det roligaste som finns just nu.
Kramdjuren kommer och går, men när en ny favorit är här så får den hänga med överallt. Just nu är det Skalman. Och Skalman ska vara med och läsa saga, äta frukost och har också en alldeles egen vilja och röst.

Siri är en glad skit. För det mesta. Och det är lite nytt. För hon har varit ganska gnällig tidigare. Det har varit som att ingenting varit riktigt bra. Men nu har det vänt. Nu går hon omkring, överallt, skrattar, busar, charmar, pysslar, bankar med plasthammaren, målar med penslar, hoppar i saccosäcken och på oss, kommer med en bok om hon vill läsa, tar sig upp och ner från säng och soffa om det finns något att stå på.
Hon visar tydligt vad hon vill och inte vill genom olika ljud och ord. Och det är härligt, för kanske är det också det, tillsammans med att hon lärt sig att gå, som gör att vi förstår varandra bättre.

Och gosekuddarna (som syns på bilden), deras alldeles egna, hänger också med överallt. Det har de gemensamt. Att det ska snuttas och mysas. Signe har en stor. Siri en lite mindre.

8 kommentarer:

 1. Har ni läst Bajsboken? Den är skitrolig:)

  SvaraRadera
 2. Egen yogamatta, va härligt! Och bilden är jättefin, som vanligt!

  SvaraRadera
 3. Håller med Annika dina bilder är urfina!
  Kom att tänka på min 6-åring som säger att han inte kan svenska och sen säger han; "jag älskar dig mamma" på klingande skånska.
  Bajsboken älskar han.

  SvaraRadera
 4. Det är så fascinerande hur barn utvecklas, att det kan ändras så från en dag till en annan. Små liven. Underbara små liven. Trevlig helg Maria. Njut av varandra.

  SvaraRadera
 5. Åh, så sötafinahärliga busungar du har! Grejt med egen yogamatta, det låter som en bra start i livet. Njut, Maria, njut - du är mitt i det underbara livet!!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara ungar du har :-D

  SvaraRadera
 7. Man blir ju nästan babbissjuk, och du bajs boken är verkligt kul :0)

  SvaraRadera
 8. Toril- Bajsboken och Bajsmannen är stora favoriter härhemma just nu. Skitroliga båda två :)

  Annika - ja, yogamattan rullar hon ut nästan varje dag, men oftast är det hennes kramdjur som yogar, säger hon :)
  Vad kul att du gillar min bild!

  Marika- Vad roligt att du gillar mina foton!
  Och vad härligt det är med barn, hur de liksom bara har allt det där inom sig som de säger att de inte har (fast de vet ju att de har det ändå!)
  Och ja, Bajsboken är skoj, vi läser den typ varje dag, om och om igen :)

  Sanna - ja, och ibland ändras det från en minut till en annan :)

  Nina - japp, klart ungen ska h en yogamatta liksom ;)

  Ulrika - de är typ bäst i hela världen ;)

  Everyday Matters- jag undrar om man någonsin slutar att vara bebissjuk, jag tänker redan på en trea :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!