torsdag, augusti 12, 2010

Min egen tid

De är hemma nu. Min familj. Mannen och trollungarna. Jag hämtade hem dem från skärgården igår.
Och det är bra. Det är som det ska. Som jag vill att det ska vara.

Men det har också varit tre väldigt bra dagar med mig själv. Jag gillar att vara själv. Har alltid haft behov av egen tid. Att göra sådant som jag väljer helt själv, utan kompromisser.

Så - vad gör jag då?

Jo, jag sover tills jag vaknar av mig själv. Jag äter frukost i sängen och ligger kvar och läser en stund. Jag dricker latte och softar i soffan framför inspelade program från teve eller en film. Somnar en stund. Gör lunch och fortsätter softa i soffan. Ja, egentligen har jag nog tillbringat mest tid i soffan, halvliggande. Gräset borde jag ha klippt och de röda vinbären borde jag ha plockat. Men jag sket faktiskt i alla måsten och borden och bara gjorde sådant som jag ville. Det är ganska magiskt det där, att byta ut måste och borde mot vill.
Och så blev det två löppass och ett yogapass. Inte för att jag behövde utan för att jag ville. Och så lunch med fina Ulrica och en hel massa telefonsamtal med vänner och familj.

Men nu ljuder huset av tassande fötter, springande ben, skrattande munnar och kittliga magar.

4 kommentarer:

 1. Egentiden är otroligt viktig. Och tror verkligen på att byta ut fler måste mot vill. Inte bara på semestern..

  SvaraRadera
 2. Vad härligt du har haft det, precis som jag också just nu! Jag är också i stort behov av egen tid - blir en bättre människa helt enkelt då!
  Har du fortfarande semester? Mysigt!

  Njut av helgen!
  Frida

  SvaraRadera
 3. O va underbart de låter! Man behöver egentid där man gör ingenting alls eller bara de man vill just då. Kram

  SvaraRadera
 4. Ulrika - jag jobbar, rent generellt,med det - att byta ut måste mot vill. Även mycket i jobbet. På så sätt utgår jag från mina behov och risken att jag blir besviken är mindre.

  Frida - härligt att även du njuter. Och nej, jag är inte ledig. Jag började jobba i måndags (även om jag var själv till onsdag) men det har varit mjukstart. På båda jobben. Och det är skönt.

  Ensamma mamman - ja, jag tror att vi alla behöver det. Vissa mer än andra. Kram till dig.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!