torsdag, september 16, 2010

Gräsänka. Nästan varje kväll. Hela hösten.

Fyra eftermiddagar och kvällar i veckan är jag ensam med båda barnen. Varje vecka. Hela långa mörka hösten.
Det får mig att beundra ensamstående föräldrar ännu lite mer. För det är inte alltid en dans på rosor att rodda de där timmarna från dagishämtning till läggning alldeles själv. Att ta alla trotsutbrott med ett lugnt förhållningssätt. Att tvätta upp ännu ett par nedkissade byxor. Att laga middag med en övertrött 1,5-åring på höften nästan varje kväll. Att läsa sagor, massera och finnas där.

Men det är förbannat lärorikt. Och väldigt, väldigt roligt. Ja, nästan hela tiden i alla fall.

Och nu ser jag fram emot en långhelg hos barnens mormor. I den lilla byn på gränsen till Jämtland. Hon har precis skaffat en liten hundvalp. En 10-veckor gammal svart dvärgschnauzer väntar på att bli granskad. Av mig, barnen och mannen. För vi åker tillsammans. Och även om det ska bli skönt med avlastning så ser jag mest fram emot att hänga lite sådär härligt orutinaktigt med ungarna.

7 kommentarer:

 1. Låter härligt med långhelgen! Och jag älskar dvärgschnauzrar, min syster hade en urgullig och smått tokig sådan en gång i tiden... så gosa lite extra åt mig :-) Kram!

  SvaraRadera
 2. Oj vad duktig du är, jag hade inte pallat.... Eller det gör man ju, för man måste, men jag tror inte jag hade varit nån trevlig person... Ha en superfin helg! Så mysigt med hundvalpar!

  kram Frida

  SvaraRadera
 3. När mina stortjejer var små jobbade mannen kvällsskift varannan vecka. Jag minns vad trött jag var på torsdagskvällen...Åhh vad mysigt att träffa hundvalp! Kram

  SvaraRadera
 4. Åh lyllos er som får gulla med en dvärgschnauzervalp i helg. Världens bästa hundras, om du frågar mig:-)

  SvaraRadera
 5. När mina barn var små hade min man ständigt kvällsjobb. Det frestade på många gånger samtidigt var det en underbar känsla att få ihop det. Och man kan och orkar så mycket mer än man tror ibland. Lycka till! Och ha en superhelg med hunden. Och mormor :)

  SvaraRadera
 6. Ojoj. Låter inte så väldigt roligt, i mina öron iallafall. Att vara ensam med små barn alltså. Jämtland och hundvalp låter desto bättre...

  SvaraRadera
 7. Jessica - jag har försökt gosa lite extra med den där valpen. Men jisses vilka hajtänder den hade. Och så älskade den att bitas. Men grymt söt!

  Frida - man pallar. Eller jag pallar i alla fall. Det är som det är och det är inte för evigt. Ibland är det tufft men oftast funkar det finfint. Vi har hittat våra rutiner nu efter några veckor


  Ulrika - ja, trötthet är bara förnamnet. Tur att det inte är för evigt.

  Tina- kul att du gillar rasen. Valpen är ljuvlig!

  Annika - ja, det är sant, man kan och orkar så mycket mer än vad man tror ibland. Jag behövde höra det. Tack!

  Magda - Jämtland och hundvalp var underbart. Och det är mina ungar också. Ett i-landsproblem egentligen, att tycka att det är tufft att vara ensam med två barn. Men det är tufft ibland,och de andra stunderna är det bara väldigt, väldigt roligt

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!