lördag, november 20, 2010

Dag 06 – Min dag

..började med sovmorgon till halv nio efter att ha sovit i drygt elva timmar. Efter vällingmys i soffan åt vi frukost tillsammans, hela familjen. Sojayoghurt med smak av jordgubb ("det smakar verkligen god, god glass mamma"sa Signe och åt tre stora tallrikar), kokta ägg med salt sant mörkt bröd med rökt skinka och gurka. Jag läste Di Weekends intervju med Prinsessan Madeleine samtidigt som jag bredde mer mackor och torkade barnsnor.

Efter sedvanlig morgonrutin med kläder och tandborstning och hårfixande fikade vi tillsammans. Eller rättare sagt - försökte fika tillsammans. Det gick sådär. Siri hällde ut sin mjölk och Signe ville bara ha mer och mer kakor och sen blev klockan så mycket att jag fick hälla min latte på termosmugg och dricka i bilen på väg till jobbet.

För jag har jobbat idag. Jag hade förmånen att möta tolv fina tjejer för en retreat med fokus på andning. Jag blir bokad så ibland, av de som vill ge sina vänner/kollegor/familjemedlemmar några timmar i stillhetens tecken.
Jag var i shalan en timme innan retreaten började - lade ut yogamattor, tände ljus och rökelse och fixade frukt och tevatten.
Sedan blev det två fokuserade timmar med mycket andning, lugn och ro och glada skratt.

Hämtade min familj hos svärföräldrarna efteråt. När vi kom hem hade vi lördagsmys med popcorn. Sedan mediterade jag i tjugo minuter medan mannen förberedde och lagade middagen - fransk fiskgryta med saffran, tomat, vitlök och fänkål. Mycket, mycket gott.

Och nu har jag däckat i soffan medan mannen lägger barnen.

Imorgon väntar minijumpa med barnen och ett kalas hos barnens kusin. För att fylla på med energi tänkte jag smita upp innan familjen vaknat och yoga en stund.

3 kommentarer:

 1. Mycket späckad, men fin dag, tycks det mig! Och återigen - jag är intresserat avundsjuk på vad yogan ger. Det känns som att jag har något att upptäcka där!
  Jag gillade även vad du skrev om kärlek. Fint, mycket fint. Hoppas du har en bra kväll!

  SvaraRadera
 2. Meditation är skönt hoppas att kunna återinföra den i mitt liv igen..å andning..ja den jobbar jag på..varje dag..Låter som ett skönt tempo med många små fina hållplatser..å fisksoppa är gott...mmmm

  Kram du fina..

  SvaraRadera
 3. k - Yogan ger mig livet. Så är det bara. Och en gång i tiden fick den mig tillbaka till livet. Så jag har mycket att tacka och vara ödmjuk för när det kommer till yogan.
  Jag tror att yoga passar för alla, men jag tror inte att alla passar för yoga. Om du förstår vad jag menar. Men för att få veta -testa!

  Toril - meditation är verkligen en övningssak. Åtminstone för mig. Och andningen också. Men jag inser hur mycket det ger mig så därför övar jag. Varje dag.
  Och vad fint skrivet om hållplatser, det gillade jag!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!