söndag, november 21, 2010

Dag 07 - Min bästa vän

Min bästa vän.
Är.
Tystnaden.

I tystnaden finns det jag behöver för att leva.
I tystnaden kommer jag i kontakt med mig själv och det som är allra viktigast.
I tystnaden finns sanningen. Om mig. Och min omgivning.

Utan tystnaden skulle jag förgås. Tror jag.

Tystnaden söker och hittar jag i min yoga, meditation och genom att tillbringa tid i skogen eller någon annanstans där det inte brusar av utbud och val och tillgänglighet och där jag kan få vara helt själv, på det sätt som är viktigt för mig.

Sedan finns mina vänner med i den här rubriken också. Men jag har inte längre någon bästis. Det slutade jag ha när jag var liten. Av olika anledningar. Istället träffar jag vänner som ger mig det jag behöver - energi, kärlek och socialt utbyte.

Min allra innersta vän är U. Vi fann varandras händer och kärlek redan första dagen på utbildningen till samtalsterapeuter och det är på hennes soffa jag gråter ut, men hon vet väldigt lite om min musiksmak och vilka böcker jag läser. Vi pratar mer om inre saker.

Men det är sådär med vänner. Alla vet de lite olika saker om mig. Och några vet mer än andra. Det finns ingen värdering i det, det är bara så det är. Och jag gillar det.

Så tack M, H, C, M, L, A, E, J, S, F, B, Å, L och U för att ni är mina vänner, I vått och i torrt. Och lite därtill. Jag hoppas att ni vet vilka ni är.

5 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Vad fint skrivet! Jag har börjat att uppskatta och vila i tystnaden. Först var det riktigt svårt, men nu behagligt.

  Du sätter ord på det där med vänner! Man har lite olika vänner för olika saker och det är fint - jätte fin!

  Ljus*
  /V

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om din blogg för du skriver utifrån hjärtat och dina känslor.

  SvaraRadera
 3. Otroligt fint skrivet!
  Precis så här känner jag också.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att man blir tokig om man inte utsätter sig för tystnad regelbundet, vilket dels kan vara svårt i dagens samhälle, dels något som många är ovilliga till att göra. Kanske därför som så många beter sig som de gör.

  SvaraRadera
 5. Viralila - för mig har tystnaden alltid varit viktig och jag har alltid kunnat lyssna på den, det har på något sätt varit mitt sätt att överleva. Men det är först på senare år som jag börjat meditera, och det var en utmaning innan jag gillade det fullt ut. Och ja, jag tror att det är ganska vanligt att man har olika vänner för olika saker. Kram, tack för din tanke

  Brain stretching - åh, tack, vad snällt skrivet!

  marika - tack!

  Healthy - jag tror att vi alla behöver tystnaden, men på vårt egna vis, det gäller liksom att hitta "sin" grej. Men tystand i detta brus-samhälle, det behöver vi alla. Kram, tack för din tanke!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!