måndag, januari 17, 2011

Att försova sig

Jag sov i källarern i natt.
Det är mörkt och svalt där.
Mobiltelefonens alarm var aktiverat.
Av någon anledning stängde jag av det.
Mannen trodde att jag åkt till jobbet (jag går alltid upp tidigare än honom och barnen) och väckte barnen och tog dem till dagis. Jag sov vidare.
Halv tio vaknade jag av att mannen kom ner för att hämta något i källaren.
Döm om hans förvåning när han hittade mig där. Och döm om min förvåning när jag insåg vad klockan var.

Jobbplaner ställdes in (eller prioriterades om) Istället åt jag en långsam frukost, tog en varm dusch, gjorde en god latte och låg i sängen och läste. Det var evigheter sedan jag gjorde något liknande. Och till lunch blev det rester från gårdagens pasta och, hör och häpna, ett glas rött, bara för att.

Nu väntar några timmars intensivt arbete innan det är dags för julgransplundring med barnen.

Så - att försova sig kan föra något väldigt gott med sig.

12 kommentarer:

 1. åh, vilket bra sätt att använda en försovmorgon på. jag hade bara blivit galet stressad. bättre sådär.

  SvaraRadera
 2. Så otroligt härligt det låter, att inte stressa iväg bara för att man försovit sig. Kram!

  SvaraRadera
 3. Men åh, så underbart! Och förmodligen rätt så välbehövligt, inte sant? Sömn, sömn, sömn. Jag kan nynna hur länge som helst på det temat, tror jag. Kram!

  SvaraRadera
 4. Låter klart mycket härligare att hantera sin sovmorgon på detta sätt än att hispigt stressa runt för att försöka det omöjliga, nämligen att hinna ikapp dagen. Låter som en riktigt skön start på dagen :)

  SvaraRadera
 5. Hej hej!
  Skönt att du tog dagen som den blev.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 6. Men så underbart! Och att du bara sov... det behövde du! Kram du fina!

  SvaraRadera
 7. Det låter som en härlig start på dagen och ett bra sätt att vända något negativt till något positivt. Kram

  SvaraRadera
 8. Det låter som en väldigt bra och en väldigt välbehövlig sovmorgon. Jag är av den åsikten att kroppen bara tillåter en att ignorera en väckarklocka och försova sig när man verkligen behöver det. Precis som du brukar jag faktiskt ta det med ro och inte stressa de (numera väldigt få) gångerna jag försover mig. Springer man iväg till jobbet utan vare sig dusch eller mat blir dagen oftast ännu mer och upp och ner. Kram till dig!

  SvaraRadera
 9. Frida - jag blev galet stressad förr, men jag har insett att det liksom inte blir bättre av det. Lätt att säga kanske, men prova nästa gång du försover dig.

  Maria - ja, det blev ett nytt sätt att agera, men oj vad användbart

  K - ja, verkligen välbehövligt efter många nätter med många uppvaknanden (känner du igen dig?). Och jag försover mig sällan, sällan, så jag tror att jag verkligen behövde min sömn. Ovanligt för mig att sova så länge också, det vet jag inte när det hände senast. Kram

  YlvaMaria - eller hur :)

  Camilla - ja, det där med att försöka hinna ikapp dagen är ju liksom omöjligt, kört från början, så skönt att jag lärt mig inse det. Tack för din kommentar!

  Viralila - det är mitt motto, att ta dagen som den kommer. Inte alltid lätt, men skönare än att bli uppstressad över sådant som inte går att kontrollera

  Annika - ja, jag försover mig sällan, sällan så jag behövde verkligen min sömn. Och i natt sov jag i källaren igen - hela natten- och vaknade när klockan ringde och kände att det nog finns hopp även för mig :)

  Ensamma mamman - jag försöker ju se det positiva även i det negativa. Fast det är nog mest positivt att försova sig, åtminstone för mig som behövde sömnen. Mindre kul för mitt arbete (men tack och lov var det "bara" från mitt administrativa arbete som jag försov mig, det var inga klienter som blev lidande

  Ingela - exakt så ser jag också på det! Tack för din tanke, ha en finfin dag. Kram!

  SvaraRadera
 10. åå här tyckte jag om att vara! och gillar denna lilla historia, att du bara softade istället för att stressa iväg. du behövde nog sova de där extra timmarna! /Annika

  SvaraRadera
 11. Itsallvintage - vad roligt att höra att du gillar att vara här! Det gör mig glad. Och jag blir, precis som du, glad av att bara vara och softa istället för att stressa iväg. Tack för din kommentar!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!