måndag, januari 31, 2011

En annan verklighetNär helgen uteslutande har bestått av de här vyerna är det tungt att hitta tillbaka till verkligheten innanför det stora kontorets inglasade väggar där E4:an dundrar förbi alldeles utanför.

Och jag tänker mycket på en mening jag läste i boken "Vila, om den sköna konsten att varva ner" - Är det värt att vi offrar varandra för ekorrhjulet?.

Ibland känns det som om vi nästan gör det, mannen och jag. Vi går liksom förbi varandra i det kaos som uppstår av att leda två små döttrar in i deras verklighet - att torka kiss, utspilld mjölk och mat som fastnat både här och där. Att lotsa och leda och sätta gränser. Att skratta gott och att säga ifrån ganska argt och bestämt. Att klä på och klä av, hämta och lämna. Att liksom säga upp sig själv en gnutta för att något annat är viktigare, nästan hela tiden.

Det är därför det är viktigt med en långhelg i ytterskärgården. Där de små somnat hyfsat tidigt och vaknat förvånansvärt sent och då det i alla fall funnits några meningar som blivit pratade till punkt mellan mannen och mig.

Och så vyerna. Vyerna.

10 kommentarer:

 1. Amen.
  Kan känna att vi inte heller pratar till punkt tillräckligt ofta, fast vi bara har en 10-åring i huset. Två skiftesarbetande vuxna, som ibland glömmer att kramas lite extra och satsa på tvåsamheten. Tresamheten också, för den delen. Göra något utöver vardagen tillsammans. Det är kittet, på flera sätt.
  Kram till dej!

  PS. Oemotståndligt vackra bilder! DS.

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder. Breathtaking. Tack.

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiska bilder. Vilken utsikt vilken sol och vilken njutning!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Naturen är så otroligt läkande.. Ja det är svårt att få ihop vardagen man hamnar lätt i ekorrhjulet. Man borde kanske släppa lite på sina krav..

  SvaraRadera
 5. Ja vi tampas med det där på olika vis i olika perioder, de flesta av oss tror jag. Och det är så viktigt med pauser och eftertanke. Där man ser vilka val man faktiskt gör. Dina skärgårdsbilder är bedårande och får mig också att längta dit! Kram

  SvaraRadera
 6. Nina - ja, det är nog lätt att glömma både sig själv och de andra i det här hjulet som bara snurrar och snurrar. Extra viktigt att stanna upp och andas emellanåt.

  Judie - tack själv, för din tanke

  Anna - ja, det var fyra dagars total njutning. Som balsam för själen. Verkligen.

  Ulrika -ja, det är nog kraven på allting som ställer till det många gånger för mig. Och då tycker jag ändå att jag inte försöker ha så mycket krav. Men ändå. Tack för din tanke!

  Annika - att stanna upp och reflektera är viktigt. Extra viktigt för mig just nu känner jag. Att göra det i ytterskärgården var en lyx.

  SvaraRadera
 7. Det låter underbart och ser fantastiskt ut! Kram

  SvaraRadera
 8. Är det värt att vi offrar varandra för ekorrhjulet.

  Den meningen väckte en hel del tankar hos mig.

  Ha det fint.

  SvaraRadera
 9. åh
  andlöst vackert!

  En gnagande och bra tanke som jag bär med mig, det där om att offra varandra för ekorrhjulet.

  Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 10. Ensamma - ja, det är både underbart och fantastiskt på den där ön. En annan verklighet.

  Mammaxtre - ja, den meningen etsade sig fast hos mig när jag läste den, och har inte släppt mig sedan dess. En riktigt bra mening, om än jobbig sådan. Kram till dig!

  C - ja, det är onekligen en både bra och gnagande tanke, det där om att offra varandra för ekorrhjulet. Vad är mest viktigt liksom. Och hur ska man göra för att få in allt det där som ändå ryms i ett småbarnsliv. Svårt och vackert på en och samma gång.
  Kram, kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!