tisdag, februari 22, 2011

Signe 4 år och 4 mån, Siri 2 år och 1 månad

Signe - är stolt över sin glugg i överkäken. Skriver sitt namn och börjar läsa bokstäver för att förstå ord. Räknar allt och alla. Sitter forfarande i timmar och pysslar eller leker med sina djur. Har låtsaskompisar som är fullt delaktiga i leken. Eric Saade är en av låtsaskompisarna. Han kommer ofta på besök hos oss, får en extra tallrik vid matbordet eller säger till Signe att hon ska byta kläder för att "han inte gillar lila tröjor" (där hade vi dock en allvarlig diskussion jag och Signe, om än med glimten i ögat, då jag påpekade att det inte är det viktiga vad en kille tycker utan vad h-o-n tycker). Melodifestivalen är favvoprogrammet just nu, även om hon brukar somna i soffan med lite chips i mungipan strax efter halv nio. Men det är okej, när man är över fyra år får man lyxa lite ibland, äta onyttigheter och vara uppe sent. Att kolla teve och film är överhuvudtaget något som Signe älskar att göra.

Siri - utreds för misstänkt förkylningsastma. Har hostat i många, långa månader nu och är rejält trött av sina tuffa nätter. Men hon är en tjej med skinn på näsan och en stor portion nyfikenhet. Hon är mer rättfram än storasystern (som är mer avvaktande och iakttagande) och har ett sjuhelsikes humör där både glas och tallrikar ryker när hon blir arg. Har börjat putta och slå syrran också, när det inte blir som hon tänkt sig. De har överhvudtaget börjat slåss och bråka mer, men är över lag otroligt kärleksfulla och kramiga tillsammans. De är kompisar och stänger gärna in sig på Signes rum och leker. En annan favorit är att gå ner i källaren och hoppa på alla gästmadrasser.
Hon pratar en massa och använder både tre- och fyraordsmeningar. Hon är drygt 90 centimeter lång och väger 11,3 kilo.
Dricker fortfarande vällning morgon och kväll och sover i spjälsäng (den ska dock bytas ut inom en månad ungefär då de som vi lånat sängen av får sin bebis och vill ha tillbaka sängen). Däremot ratar hon alla stolar utom vanliga "vuxenstolar". Hon står och äter för hon vill inte "itta bäbi-stol". Dessutom tar hon gärna bara en tugga av varje macka/köttbulle/morot innan hon vill ha en ny.

(Vill du läsa om Signes 25-månadersdag kan du göra det här)

4 kommentarer:

 1. Vad kul det är att få läsa om dina tjejer! :)
  kram till dig!

  SvaraRadera
 2. C - vad roligt att du gillar att läsa mina små uppdateringar. Jag lade faktiskt till det där med att Siri gärna bara tar en tugga av varje macka/köttbulle efter att ha blivit påmind om det hos dig. Kram tillbaka

  SvaraRadera
 3. Ja, jag tycker ju också att det är jättekul att läsa om dina flickor och tänker varje gång att nu var det länge sedan jag gjorde en liknande temperaturtagning av mina. Mycket roligt för dem att kunna läsa så småningom också! Du beskriver dem så fint!

  SvaraRadera
 4. k- kul att även du gillar att läsa om mina små. Jag skriver först och främst för min egen skull, för att minnas. Men också för att spara och kunna ge till dem. Och såklart även för er, som vill läsa.
  Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!