söndag, mars 06, 2011

Att faktiskt få sova

Jo, det är faktiskt så. Att jag fått sova. I helgen.
Vi var hos läkaren i fredags, jag och Siri. En specialistläkare inne i city, som lyssnade några sekunder på hennes andning och lungor och lugnt konstaterade att någon förkylningsastma, det är det inte.
Iställer har hon väldigt, väldigt känsliga luftrör.
Stark hostmedicin skrevs ut. Inte för att det behövs för de där känsliga luftrören utan mer för att vi alla ska få sova.
Och sova har vi gjort. Hela helgen. På nätterna och lite på dagarna också.
Och det är först nu, när all spänning efter oron för den här läskiga hostan lagt sig, och när vi fått sova hyfsat ordentligt som jag känner hur ofantligt trött jag är.
Men jag har tankat energi genom yoga, skidåkning och löpning också. Och genom solen som börjar andas lite vår, tycker ni inte det?

Och fredagen var min och Siris. Läkarbesök och cafébesök och en lång promenad från Östermalm till Vasastan för att kika in på mannens nya jobb och säga hej. En god lunchsömn tillsammans och så en fruktstund innan vi hämtade syrran lite tidigare på dagis.

I natt ser jag fram emot att sova. Igen.

3 kommentarer:

 1. Sömnen är verkligen livsviktig. Och jag som också har väldigt känsliga luftrör :) har inatt fått sova obrutet i 6 timmar, första gången på över en månad, är nästan uppspelt! Och oavsett orsak till att man inte sover så måste man på något sätt få göra det. Om det så handlar om en stark hostmedicin som hos er, ja då må det vara hänt. Det är ju inget som hon får hela tiden. Och sov gott inatt!

  SvaraRadera
 2. Men åh, så skönt att ni fått ett svar och besked på vad det varit som spökat (och spökar). Och förstås; att ni fått sova. Så underbart! Sov så gott, även i natt. Kram!

  SvaraRadera
 3. Annika - ja, sömn är livsviktigt. Och efter fyra månader med brist på sömn så är vi glada över att faktiskt få sova. Men det är också först nu, som jag verkligen får sova, som jag känner hur jäkla trött jag är.
  Skönt att du också får sova vännen!

  K - ja, jätteskönt med besked. Och skönt att det inte var astma även om det inte lindrar hostan. Men ändå. Och tack, inatt sov jag nästan hela natten. Det har inte hänt på länge. Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!