onsdag, mars 09, 2011

Den första vab-dagen

Jag vabbar idag. För första gången på fyra och ett halvt år.
Och jo, det är sant.
Signe var inte borta från sitt dagis det första halvåret hon gick. Sedan var jag mammaledig. Och så var mannen pappaledig. Och i höstas löste vi sjukdagar genom att mannen tog dagarna (då jag jobbade) och jag tog eftermiddagarna och kvällarna (då mannen jobbade).

Nu ser livet ut på ett annat sätt.
Och därför vabbar jag idag.
Jag hämtade barnen tidigare från dagis igår. Personalen ringde och berättade att Siri hade feber.
Jag satte barnen i bilen och åkte till Gateau i Bromma och köpte semlor. Vi hann även gunga en stund i parken (och solen) bakom konditoriet innan vi åkte hem, åt semlor och stoppade Siri i säng.

Febern har gett med sig under natten och idag är hon mest lite småtrött. Men det där med att ha en feberfri dag innan man går tillbaka sitter djupt rotat i mig. Så idag är vi hemma, alla tre. Och jag ringde och vab-anmälde mig på morgonen.

Dagen började med en långsam frukost och under förmiddagen hängde vi i en av parkerna här i närheten. Sol. Picknick och nästan lite vårkänsla.

Det är helt okej det här. Att vabba. Jag borde kanske göra det oftare.

7 kommentarer:

 1. Visst är det lyx att vabba! I alla fall om de har något man inte behöver oroa sig över. Då brukar jag bara njuta av att få en "gratisdag" med Lillan.

  Hoppas ni fick en fin eftermiddag också!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Det låter skönt. Ta hand om den lille.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 3. Ja det tycker jag! Passa på och var med dem när de är lite småsjuka, jag saknar den tiden i mitt liv.

  SvaraRadera
 4. Är barnen krassliga är det klart att du ska vabba. Ta lite sovmorgon och ta en lugn dag, utan en massa måsten. Tillsammans. Och bara var. Hoppas dock att Siri känner slig lite bättre snart. Kram!

  SvaraRadera
 5. Och så tänker jag så här; Oj vad ni behövde detta trots sjukdom och allt. Spontantid tillsammans. Kram från Skåne

  SvaraRadera
 6. Ja, jag håller med om att vab kan vara riktigt okej. I vanliga fall. Speciellt om man kan få lite ensam-tid med något av barnen. Lite meckigare är det att vabba med två barn varav ett är friskt...
  Skönt att ni fick fin dag tillsammans och hoppas att ni haft det bra sedan dess! Kram!

  SvaraRadera
 7. c - ja, två gratisdagar har jag fått med mina små nu. Och det har varit alldeles ljuvligt. Faktiskt. För Siri har "bara" haft lite feber och fungerat som vanligt. Kram, trevlig helg

  Viralila - tack, det har jag gjort!

  Annika - ja, tänk att jag brukar tänka så ibland, att den här tiden aldrig kommer tillbaka. Det är så många som på olika sätt och vis sagt åt mig att njuta av småbarnstiden. Och jag gör det. Det må vara tufft när jag inte får sova, men fasiken vad najs det är.

  Helén -ja, vi har haft lite sovmorgon och tagit det lugnt och skönt och det är precis vad vi behövt. Särskilt jag tror jag. Kram, tack för din tanke

  Sanna - ja, du vet inte hur rätt du har! Tack och kram och trevlig helg.

  k - Jag har haft båda barnen hemma, men det har gått oväntat bra. Signe sysselsätter sig rätt så bra själv. Siri har sovit en del och jag har kunnat sova och jobba en del. Win-win-situation för alla. Kram, trevlig helg

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!