söndag, mars 13, 2011

Veckans bästa stund

Det kan vara den bästa stunden på hela veckan.
Eller åtminstone en av dem.

Varje söndag är nästan likadan. Vi vaknar tidigt, strax efter sju. Imorse tassade jag och Siri ner på undervåningen och drack välling tillsammans i soffan i vardagsrummet, under en stor filt, bland alla kuddar.
När alla vaknat åt vi storfrukost och sedan gjorde vi oss i ordning och gick till skolan, strax intill, för vår minijumpa.
Det gör vi varje söndag. Och varje söndag kämpar vi med att få Signe att lyssna på lärarens instruktioner och inte hela tiden gå sin egen väg. Och varje söndag ler vi lite i smyg åt Siris entusiasm att alltid göra precis så som läraren säger och gör. Ingenting är egentligen bättre eller sämre, det speglar bara på ett alldeles fantastiskt sätt hur våra barn är.

Och sedan. Sedan går vi hem. Hänger av oss våra kläder. Sätter på kaffe och hamnar i soffan. Och där är vi sedan en lång, lång stund. Jag njuter av kaffet och av att få läsa DN:s söndagsbilaga i hyfsat lugn och ro medan barnen prasslar med en tidning eller har rollspel med sina kramdjur.
Och det är det som är något av det bästa på hela veckan. Familjetid. Bara vara. Bara vara vi.
Ingenting att passa. Ingenting att prestera.

Förutom det har vi även, idag, ätit pannkakor hos våra kära grannar och ikväll äter vi upp resterna efter gårdagens melodifestivalmiddag (som vi bjöd vännen U på). Och då kommer också en av veckans höjdpunkter - att sippa lite av det som är kvar av helgens vin.

8 kommentarer:

 1. Hej Maria!

  Såg din kommentar om hosta hos mig. Tack! Vi har också sökt för denna hosta hur många gånger som helst sedan Alice var 1 år. Det blir så här flera gånger under vinterhalvåret. Vi har aldrig fått komma till nån expert, var finns er? Kanske ska söka upp den läkaren också, verkar ju sund! Är det Cocsylana ni gett S? Hur mycket?

  Låter som er dag varit underbar! Saknar DN Söndag sedan vi avslutade vår prenumeration. Ska nog börja köpa den på söndagar! Och du, ikväll ska jag också ta vinet som blev över igår!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Snor och glamour - Låter som Alice också kan ha känsliga luftrör, eller förkylningsastma, men det är ju alltid bra att en barnläkare kikar på henne så att ni inte får medicin som inte behövs. Vi fick astmamedicin till Siri, men det var ju helt onödigt och kändes inte alls bra. Tack och lov fick vi hjälp ganska snabbt så att hon inte behövde dricka den så länge. Jag mejlar dig uppgifter om läkaren.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men så mysigt ni har det på söndagar. Låter nästan som att det kan vara bästa dagen på hela veckan. Njutbart!

  Ha en fin måndag

  SvaraRadera
 4. Hej hej!
  Åh, vad underbart! Riktig söndagsglädje.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 5. Söndagsmys:-) gillar jag också. Då har man hunnit varva ner och kan njuta med/av familjen..

  SvaraRadera
 6. Låter som mysig, värdefull familjetid. Visst är det dom här små guldkornen som sätter piff på tillvaron?! :)

  SvaraRadera
 7. Åh, så skönt det låter. Och vad bra med gympa så där direkt på morgonen! Här har helgen mest gått i sjukdomstecken. Och så lite jobb förstås. Det är svårt att få till bra helgrutiner när helgerna är så jobbfyllda, tyvärr... Kram till dig och en önskan om en lika fin vecka som helg!

  SvaraRadera
 8. Mammaxtre - ja, det är i alla fall en av de absolut bästa stunderna på hela veckan.

  Viralila - söndagsglädje är en fin beskrivning, tack för den!

  Ulrika - ja, det är på söndagarna jag är som allra piggast också så det kanske är lite därför som jag kan njuta fullt ut

  Ulrika F - ja, det gäller att hitta och njuta och komma ihåg alla dessa guldkorn.

  K - ja, du har jag obekäm arbetstid på det sättet. Jag jobbar väldigt få helger så de flesta helger är vikta för familjemys, särskilt nu när mannen jobbar heltid och är borta en del.
  Och ja, det är skönt att ha jumpa direkt på morgonen. Ett tag, när barnen sov länge på morgnarna, tyckte vi att det var lite tidigt, att vi liksom hade ytterligare en tid att passa som gjorde att vi inte fick till den där storfrukosten. Nu vaknar de tidigare och vi hinner med den, och så har vi ju lyxtiden eteråt också.

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!