måndag, april 11, 2011

Längtan efter stilla stunder

Det är som att längtan efter att stilla tankarna finns i allt jag gör. Att de stunder då jag inte har möjlighet att göra det nästan är outhärdliga.
Kanske allra tydligast blir det i det stora kontorslandskapet där jag tillbringar tre av veckans fem arbetsdagar.

Och det slår mig mer och mer att det inte är rätt ställe för mig att vara på. Det tar mer energi än vad det ger. I många år har jag haft det som trygghet. Känt att det gett bra ekonomiska förutsättningar för att faktiskt kunna leva vid sidan om också. Först när jag pluggade och nu när jag har mitt egna företag.
Men nu är det som att något annat pockar på. Något som inte alls har med sälj och administration att göra. Något som gör att det kryper i hela mig när telefoner runt mig ringer, när människor pratar över varandras huvuden och där klicket från tangentknappar hörs överallt. Ingenstans att stänga en dörr. Ingenstans att stilla tankarna förutom den dagliga lunchpromenaden. Ibland går jag ut i trapphuset mellan våningsplanen för att bara andas. För att få lite tystnad.

Vad det är som pockar på vet jag inte. Än. Men längtan är sänd. Och jag hoppas på svar. Snart.

9 kommentarer:

 1. Och det som kommer är säkerligen alldeles fantastiskt och precis rätt för dig :-)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag är i en liknande situation och jag tror att andra möjligheter och vägar öppnar sig Maria! Kram

  SvaraRadera
 3. Vad jobbar du med i det stora kontorslandskapet? Om du vågar så lyssna på din inre röst för det låter på den som att det är dags för dig att gå vidare nu... Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Jo du är inte ensam.. här finns en till som väntar & längtar efter nya möjligheter:-)

  SvaraRadera
 5. Härligt mäktigt när längtan väl är uttalad! Kram!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker du ska lyssna ordentligt på din längtan, och när tiden är mogen... ta steget! Jag lyssnar hela tiden på min inre röst/magkänsla/intuition nu, och det har bara fört med sig goda ting. Kom ihåg att du har stöd från fler än du kan se med ögat ;)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag tror absolut att det kommer att komma till dig när tiden är helt inne. För jag förstår dig precis. Jag hade inte klarat av kontorslandskap. Jag älskar att kunna sitta i mitt rum mellan alla möten och bara vara. Sjunga, stirra, läsa, tänka. Jag sänder mina böner om att din väg blir klar snart! Kram!

  SvaraRadera
 8. Tack! Det ska bli himla roligt att följa alla! Spännande blogg du har :)

  SvaraRadera
 9. När längtan är sänd, då är det på gång...
  All lycka! Marie JM

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!