tisdag, april 12, 2011

Min meditationJag ser mig som ett träd. Ett träd med rejäla rötter som gör att jag står stadigt när det blåser omkring mig. Rötter som ger näring och styrka. Rötter som gör mig rak och ståtlig. Men också med en fantastisk trädkrona som svajar i vinden och som sträcker sig mot himlen där alla möjligheter finns. En trädkrona som även svalkar när solen lyser som starkast.

Må vara en fånig bild och tanke för många, men för mig är den sann. Och för att trädet ska vara just sant, i mitt liv, och stå där stadigt och svajande så behöver jag meditationen.
Meditation för mig är att grunda och stå stadigt här på jorden och samtidigt våga öppna upp för nya möjligheter. Rötter och Krona. Meditationen gör mig tålmodig, lugn, koncentrerad och stark. Meditationen gör att jag på något sätt vet vad som är viktigt här i livet. Jag dras inte så ofta med av känslor eller andras åsikter, jag står där jag står hur mycket det än stormar runt mig. Jag har förmågan att lägga min energi där den behövs som mest och också att hämta energi där den gör mig som mest gott.

Kanske anar ni därför hur viktig meditationen är för mig. Jag sa att jag skulle skriva en del om meditation här. Och det kommer jag nog. Men intresset för min nystartade meditationsgrupp på Facebook blev ganska stort (vilket är jättekul) och därför har vi valt att starta en blogg också. Du hittar Facebookgruppen här. Och här finns bloggen. Och det spelar ingen roll om du är nybörjare, trevare, erfaren meditationsutövare eller bara nyfiken. Alla är välkomna!)

(Bild lånad från http://www.stillastund.se/. Foto: Dan Lindberg)

4 kommentarer:

 1. Jag känner också att trädet är mitt JAG,där hämtar jag kraft. Det är fantastiskt med meditation.Alla energier finns fortfarande runt omkring mig. Men jag känner bara tacksamhet och kärlek och lycka

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Jag brukar också tänka att jag är ett träd, eller en lotusblomma som flyter på vattnet, med rötterna stadigt i jorden. Jag kan verkligen känna rötterna och dess kraft.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 3. Vilken fin sida du har nu!

  SvaraRadera
 4. Ja, vi är nog många som har trädet som symbol, eller lotusblomman (precis som du Viralila). Tack för era kommentarer.
  Och tack Katarina, vad roligt att du gillar min nya layout

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!