måndag, april 04, 2011

När tröttheten tar över

Jag tror inte att det är en slump att mina klienter tar paus lagom tills den stora tröttheten väller in över mig.
Jag tror inte att det är en slump att intresset för lördagens temadag är svalare än någonsin när jag faktiskt hellre vill vara med min familj.

Det mesta har en mening. Och jag försöker lyssna på det.
Försöker lyssna på kroppen som är så trött att jag sov från halv tio igår till halv tolv idag, och säkert kunde ha sovit betydligt längre om jag bara lyssnat lite till.

Det är något i min rygg som inte riktigt vill ge med sig. Helgens yogakurs blev därför den lugnaste på länge och liknade mest ett stretchning-pass men så blir det när jag ställer mig på mattan, där behöver jag inte ens tänka att jag ska lyssna på kroppen, där blir allt så tydligt.

Kanske är det dags för tröttheten att få ta plats nu. Nu när Lillan sover bättre än på länge och det är tyst i hela huset. Nu när mina Stilla tankar-dagar ibland är helt obokade och faktiskt kan ägnas åt kaffe på den snart snöfria altanen. Det handlar om att lyssna. Och ta in.

5 kommentarer:

 1. Här känner jag igen mig. Går lite på knäna nu för lilla M har varit sjuk & sovit dåligt. Mina egna yogakurser har fått kliva åt sidan, i väntan på att min lust & energi kommer tillbaka. Då tror jag även att deltagarna finns där.. Styrkekram till dig.

  SvaraRadera
 2. Här sitter jag och är jättetrött också, om inte ryggen sa ifrån skulle jag ligga kvar i sängen än men idag fick det räcka med 12 timmar:) Borde ta ett tag i trädgården...men det går ju bra att sitta och titta på den också..
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så är det nog. Man måste få vila ibland och att inte få sova det är helt knäckande. Önskar dig obruten sömn och hela nätter framöver. Och även för dina små. Allt har sin tid. Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag känner också igen mig!

  Det var länge sen jag var här, hos dig, men förökte just att lyssna på mig själv och ta en liten paus på jobbet. Då hittade jag hit :)

  SvaraRadera
 5. Ulrika - ja, jag tror ju på att det mesta har en mening. Kanske är det så för dig också.

  Anette - att titta på trädgården är min melodi. Jag jobbar bara i den när jag vill, aldrig när jag känner att jag måste.

  Annika - tack söta

  Evasleva - ja, där ser man, kanske fanns en mening med att du skulle hitta hit just nu då :) Välkommen tillbaka :)

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!