tisdag, april 05, 2011

Utmaning: 8-veckors meditation


Jag har mediterat i många år. I början var det ganska sporadiskt, men när jag blev gravid med mitt första barn blev det en del av min vardag.


Det är det fortfarande. Jag avsätter minst tio minuter varje dag, alla dagar i veckan, året om. Det har blivit en del av min läggningsprocess - jag varvar ner, gör mig i ordning inför natten, mediterar, andningstränar och somnar sedan. Och jag mår så ofantligt mycket bättre sedan meditationen kom in i mitt liv.


Det finns nu en massa olika vetenskapliga studier som visar det meditationsutövare vetat i tusentals år - att meditationen gör oss friskare, får oss att sova bättre, att hålla ett jämnare humör, ha bättre tålamod, sänka högt blodtryck, göra oss mer energiska och samtidigt också lugnare och mer harmoniska. Meditation är därför ett ypperligt verktyg för att minska stress.


Idag bjuder jag på en film som berättar mer om meditation och mindfulness (medveten närvaro, som också är nära besläktat med meditation). Jag utmanar er också att börja meditera (för er som inte gör det), göra det till en vardaglig vana (för er som provat men som inte riktigt hittat rätt rutin)eller fördjupa meditationen (för dig som är en van meditationsutövare).


I filmen pratas det om att 8 veckors meditation inte bara ger positiva effekter som de ovan utan också reparerar celler på ett häpnadsväckande sätt. Därför är min utmaning 8 veckor. Jag har till och med skapat en Facebookgrupp för denna utmaning. Du hittar den här. Och för dig som inte har FB så går det lika bra att följa utmaningen på min blogg. Framöver kommer den att ägnas en hel del åt meditation. Och så en massa annat som också är en del av min vardag.


Let´s meditate !


*och vi börjar såklart precis där vi är, på nybörjarnivå eller mer avancerat. Tanken med FB-gruppen är att vi kan följa varandra och dessutom sprida detta vidare. Jag är övertygad om att världen skulle se bättre ut om fler mediterade


11 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Jag älskar att meditera. Det gör så mycket gott!

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 2. Ja! Jag har svårt för att meditera varje dag...hittar liksom inte rätt...Följer dig gärna!

  SvaraRadera
 3. Ja men oj är det Du som är Maria:) Jag är med på FB, Nina la till mig idag.

  SvaraRadera
 4. Jag är på :) dag nr 2 idag!

  SvaraRadera
 5. Vilket bra initiativ! Jag är med!

  SvaraRadera
 6. Jag är så glad, för vi är över 40 stycken som delar vår meditation på FB nu. Heja er!

  SvaraRadera
 7. Härligt!
  jag har faktiskt börjat gå upp tidigare sen några veckor tillbaka och mediterar före jobbet. Det här blir bra!

  SvaraRadera
 8. Evasleva - Det låter ju alldeles fantastiskt. Heja dig!

  SvaraRadera
 9. Men hur gör man då?

  SvaraRadera
 10. Anonym - kom med i vår grupp eller kolla in 8veckor.blogspot.com, där finns vår blogg där vi kommer att skriva en hel del om meditation ,vad det är och hur man kommer igång. Välkommen!
  Eller mejla mig om du har andra tankar och funderingar

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!