tisdag, maj 24, 2011

Att städa själen

Jag har städat huset idag. Dammat, dammsugit, torkat och skurat. Bytt lakan, tvättat flera maskiner, vikt och plockat undan.
I helgen tvättade jag husets fasad. För hand. Med såpa och varsamhet.

Och det slår mig, återigen, att jag gärna städar när själen är smutsig. Putsar och fejar på det som ligger utanför i hopp om att hitta in det till det där andra, det som nog egentligen inte är så smutsigt utan mer...lite bortglömt.

Och jag tänker att så länge jag är medveten om det så flyr jag inte från något. Jag försöker nog mest hitta en ny strategi. För jag utgår från en ny plattform nu. Och jag vet inte riktigt om den bär eller brister.

Tills jag vet så städar jag. Och lagar spenat-och laxsoppa och funderar på om jag också ska snöra på mig skorna och ge mig ut för ett långpass i skogen innan jag hämtar barnen från dagis. Själen, den finns ju trots allt med, i allt detta.

9 kommentarer:

 1. städning är himla bra terpiarbete faktiskt. tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Har stressat förbi här & förstår att någonting jobbigt händer hos dig. Vill bara skicka en bamsekram med styrka, kraft & mod till dig!!

  SvaraRadera
 3. Hjärtekram!
  --SolhälsningsNina

  SvaraRadera
 4. Jag håller med fru a; städning är strålande praktisk terapi och jag tror att symbolhandlingar ibland kan fungera som motsvarande den riktiga; alltså: tvättar jag och städar, så tvättar jag och städar min insida också. När det stormar som mest inombords är det där att helt försvinna under en vattenyta himmelskt. Dyka ner under ytan i tystnaden. Jag tror att själen håller på med sin städning, jag. Kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Din blogg inspirerar mig. Jag har nyligen blivit mamma och försöker landa i min nya roll och hitta balans i spädbarnstillvaron. Du verkar vara så klok, vad det än är som är jobbigt just nu så skickar jag dig all kraft och hoppas att du kommer ut helskinnad på andra sidan.

  SvaraRadera
 6. Fru A - ja, aktivitet överhuvudtaget är bra terapiarbete, och det blev så väldans tydligt för mig i och med detta

  Ulrika - tack rara

  Nina - hjärtetack!

  k - ja, det där med att bara dyka ner i vatten och försvinna, det älskar jag. Om jag inte hade ont i örat skulle jag bara vilja göra det. Kram och tack för din tanke

  postdbt - kul att jag kan inspirera dig såsom du berör mig med dina texter. Klok är jag nog ibland och ibland inte, precis som vi alla. Tack för skickad kraft, jag behöver den just nu. Kram

  SvaraRadera
 7. Känner igen mig. Igen! Du är bra på att beskriva tillvaron. Och jag skickar en stor stor famn av kramar.

  SvaraRadera
 8. Hej hej!
  Så där är det för mig med. Jag hoppas att du snart hittar din plattform att stå på.

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera
 9. Annika - ja, vår vardag är full av små terapimöjligheter. Kram tillbaka

  Viralila - ja, vi verkar vara många som städar. Och tur är väl det. På många sätt och vis.
  Kramar tillbaka

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!