onsdag, maj 18, 2011

Den öppna spisen

Vi premiärägde vårt nya sommarhus i helgen. För det är vårt nu (ja, nästan i alla fall, det återstår några små formaliteter, men snart så) och det känns helt rätt.

Det regnade större delen av helgen. Men det spelade liksom ingen roll. Vi har ett eget hus nu. Ett hus där det är vi som bestämmer. Ett hus där jag kan lämna mina stövlar var jag vill och där jag bestämmer när det är middag och var jag sitter vid köksbordet. Ett hus där jag jobbar i trädgården när och om jag vill och där gästhuset står öppet för alla.

Och det finns en öppen spis där. En spis vi eldade i hela helgen. En öppen spis som vi drack vin vid, åt middag framför och som jag yogade bredvid. En spis som värmde både oss och huset hela helgen.

Jag önskar mig tillbaka till den spisen hela tiden. Särskilt nu. För nu ligger jag nedbäddad i min säng, hemma i vårt andra hus, med grym värk i ena örat. Hörselgångsinflammation konstaterade läkaren att det var, spolade mitt öra och nu ska det svälla av i två dygn innan annan medicin kan sättas in. Aj, säger jag, och längtar ännu mer tillbaka till sommarhuset och den där spisen.

9 kommentarer:

 1. Aj, krya på dig och bli bra fort! Huset låter helt underbart. Och eld: läkande, ursprungligt och magiskt. Många vackra dagar önskar jag er där i ert hus.

  SvaraRadera
 2. Ja, mindre kul med örat, mer kul med huset och när du skriver sådär fint om husägande är det nästan så att jag också vill... Krya på dig och kram!

  SvaraRadera
 3. Härligt att du är tillbaka, har saknat dina inlägg. Och härligt med huset. Mindre härligt med örat. Krya på dig/Karin

  SvaraRadera
 4. Härligt det låter med sommarhus. Och öppen spis, det är så rogivande!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar stuga! Åh! Grattis så himlens mycket! Och fy så surt med hörselgångsinflammation mitt i allt. Det är inget annat än onödigt och orättvist. Jag kramar om dig ordentligt. Stugan är verkligen finfin...Kram!

  SvaraRadera
 6. Så tråkigt med örat men så underbart med huset! Och öppen spis, guld värt. Tänk att ni har den nu! Så härligt. Kryapådigkram!

  SvaraRadera
 7. Tack för grattis till hus och alla fy till mitt öra!
  Och ja, nu är jag tillbaka här på bloggen. Jag har haft problem att logga in och så har jag känt mig inspirationslös. Men nu har jag rensat cookies i datorn och kan därför logga in igen, och kreativiteten är något bättre.
  Kram till er alla!

  SvaraRadera
 8. Å men grattis! Att det blev ert. Vad roligt.
  Lyckönskningar till er och huset. Och krya på dig!

  SvaraRadera
 9. Tack Jenny! För grattis till hus och för krya-hälsning

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!