onsdag, juni 15, 2011

Att leva yoga


Jag lever yoga. Varje dag. Men jag rullar sällan ut min matta i shalan på Om Shanti. Av någon anledning har jag kommit till en punkt då jag inte orkar, vill eller hinner.
Jag låter det vara så. Det är också en del av yogan. Att acceptera.

Att leva yoga innebär för mig att andas medvetet, att ta mig tid för reflektion och meditation och att vara i nuet, så gott det går. Det handlar också om att tänka vänligt, både om mig själv och andra, tanka bra energi (både genom rätt mat och umgänge) och ta hand om mig själv så att jag prioriterar det som är viktigast just nu och gör en sak i taget.

Det ingår också asanas (praktiska övningar) och de gör jag, varje dag, även om det ibland bara blir en bakåtsträckning vid skrivbordet eller några få solhälsningar. Ibland rullar jag ut mattan framför någon av barnens säng. De har sommarsprattliga ben och vill inte alltid komma till ro. Men yogan skänker alltid ro. Både till barnen och till mig.

Det är nästan då yogan är som allra, allra bäst. Tillsammans med barnen. I andningen. Och i det magiska att de alltid somnar relativt snabbt när jag gör mina asanas där bredvid dem.

Sommaren är en svår tid för mig att gömma mig i shalan, jag föredrar löpträning i skogen, i ljuset. Men under semestern kommer jag att vara själv med barnen under många veckor och då funkar det inte att jag ger mig i ut i skogen. Däremot funkar det alldeles utmärkt att rulla ut mattan när barnen är där. Så kanske blir jag ännu lite mer yogisk i sommar. Jag hoppas det.

7 kommentarer:

 1. Tack så mycket. Självklart får du låna den. Det är en pensel jag har i photoshop. Egentligen är det ingen färg på den så vill du ha den i svartvitt och större är det bara att du säger till så kan jag skicka den till dig. Kram

  SvaraRadera
 2. Men det är väl dit vi vill komma? Tänker jag. Att vi hittar det som fungerar för oss själva. Och året går i olika cykler och faser och det gör ju även yogan. Den är inte statisk utan rör sig vidare. Precis som du! Stor kram

  SvaraRadera
 3. PS.
  Vilken fin silhuettbild!

  SvaraRadera
 4. Hej hej!
  Så tänker jag med. Underbart det där med barnen, att de somnar av din yoga.

  Ljus*
  /V

  SvaraRadera
 5. Tänker som Annika och känner att du är yoga, oavsett! Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja, kanske är det så, att jag är yoga. Jag känner ju mig som yoga. Vi bestämmer det helt enkelt. Jag är yoga.

  Kram till er alla och tack för era tankar och fina ord

  SvaraRadera
 7. Det høres magisk ut. Gleder meg til å komme dit du er. Jeg har just begynt å praktisere yoga. Jeg kan ikke forstå hvordan du får til å gjøre yoga med andre rundt deg som kanskje prater, leker osv. På en annen side forstår jeg. Jeg klarer ikke komme inn i den helt dype konsentrasjonen eller utelukke forstyrrende elementer. Har du tips til hvordan jeg kan nå enda et skritt på veien? /stine

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!