tisdag, juli 19, 2011

Tacksamhetsalfabet (och vad jag gillar) - MMeditation. För att den får mig att må så bra. Jag minns den allra första. På ett yogaläger. Framför ett brinnande ljus. Hur jag blev helt uppslukad av stunden och känslan. Och hur lugnet stannade kvar efteråt.
Jag fortsatte meditera efter det. Med eller utan ljus. Med eller utan mantra. Guidad eller helt själv.
Meditation gör mig hög. Och det är så jäkla häftigt att det nu är vetenskapligt bevisat att hjärnan faktiskt förändras av meditation. Att vissa strukturer, som de som påverkar vårt lugn, tålamod, koncentration och medkänsla faktiskt blir tjockare.
Jag skulle kunna skriva en hel bok om meditation. Kanske gör jag det en dag. Tills dess har jag en Facebookgrupp som du kan joina om du vill, det spelar ingen roll om du aldrig har provat, är nybörjare eller van. Vi delar med oss av meditation i alla dess former.

Massage. För att jag älskar beröring. Och för att det ger samma känsla som meditation.

Mat. För att jag älskar att äta.Jag vill veta vad jag äter och föredrar biodynamiskt (heja Saltå Kvarn), närproducerat och det som skog och trädgård skänker mig. Jag äter det mesta men har en förkärlek för lätt mat som går att yoga på (tung mat = kött och mycket kolhydrater).

Mandelolja. För att det är det allra, allra bästa att smörja kroppen och ansiktet med. Rent och vegetabiliskt och utan konstiga tillsatser. Dessutom billigt. Jag köper min här

Mejl. För att det hjälper mig att hålla kontakten med nära och kära. Vill du skriva en rad till mig (och jag blir alltid lika glad av att få mejl) så är min mejladress stillatankar@gmail.com

Mobiltelefonen. För att den hjälper mig att hålla kontakten med nära och kära.

Mamma. För att jag älskar min mamma (och är glad över att vi har en sådan fin kontakt nu) och för att jag älskar att själv vara mamma.

3 kommentarer:

 1. Mmmm! :) Håller med i mycket på M:listan,mest mat och mamma. Bästa sakerna i världen! (Heja Saltå ;))

  SvaraRadera
 2. Mat, mamma och mobilen står för mig med. Maj månad då vi har "allt" framför oss. Mårbackapelargoner är så mkt finare än vanliga. Manikyr tycker jag också om att få, nästan mer än massage. Kram H.

  SvaraRadera
 3. C - japp. mamma och mat är riktigt, riktigt bra. och ja, heja Saltå. Vi ses i september!

  H - Ja, maj månad är en fin månad (extra fin eftersom jag föddes då såklart). Manikyr..tänk det har jag aldrig någonsin varit på, det måste jag testa

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!