söndag, juli 17, 2011

Tacksamhetsalfabet (och vad jag gillar) - LLöpning. För att det var min drog när jag var tonåring och för att jag nu hittat tillbaka till tjusningen igen, efter ganska många års uppehåll. Jag älskar att vara ett med kroppen och inser att begränsningen inte sitter i mina ben utan i min hjärna. Det blir ganska häftiga löppass när jag integrerar det, fullt ut.

Latte. För att jag druckit kaffe med varm mjölk så länge jag kan minnas. Först var det trendigt med café au lait. Nu latte. För mig är det vilket som, bara det är varm mjölk i. Och hyfsat starkt kaffe.

Långsamhet. För att jag behöver det för att skapa energi till annat. Att bara stanna upp och låta allt ha sin gång, oavsett tid.

Längdskidor. För att det blivit en ny kärlek. På vintern. Bara jag och mina andetag och skidorna som för mig framåt. Magiskt.

Ljuslyktor. För att det skapar lugn. För att jag älskar att leta efter vackra sådana som får pryda hem och sommarhus och klientrum.

Lätthet. För att när det är rätt så är det lätt. Och när det är lätt så är det rätt. Det är lite av mitt motto här i livet.

4 kommentarer:

 1. Hej hej!
  Vad kul att du har hittat tilbaka till lpningen. Jag vet precis vad du menar med att begränsningen sitter i hjärnan, så är det faktigst! *Skratt* Närjag tränar styrketräning finns det vetenskapliga bevis på att hjärnan säger att musklerna är trötta, innan de är det. Häftigt vad?

  Ljuslyktor är så mysigt om vinterkvällarna och det där med lätthet, det är ett fint motto.

  Ljus*
  /V

  SvaraRadera
 2. Håller med dig i nästan allt här. Det där med löpningen är ju en annan historia :) men lätthet det är ett vackert ord precis som långsamhet. För att inte tala om en latte i ljuslyktans sken. Längdskidor är meditativt och fint. Kram kram

  SvaraRadera
 3. Jag lägger till Dom vackra linfälten, färgen lila ( gärna i kombination med vitt, grönt o ljusrosa. Lavendel ska planteras hemma hos oss, du är välkommen att dofta på dom... det var inte snällt... Efter en dag inomhus är det underbart med frisk luft. Ljuslyktor håller jag med om och behovet att få ta det lugnt. Kram H.

  SvaraRadera
 4. Viralila - jag tror att kroppen är betydligt smartare än våra tankar många gånger. Det gäller bara att våga lyssna

  Annika - det där med din inställning till löpning ska vi nog ändra på ska du se. Nej, skämt åsido. Tack för din tanke!

  H - Vet du, och nu kommer du nog inte tro mig men det är helt sant -jag odlar lavendel i sommarhuset! En hel rabatt har jag grävt upp och där bor nu lavendel och fina stenar. Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!