måndag, augusti 08, 2011

EGOlogisk tid

Det var min sista semesterdag igår. Och den var bara min.
Jag vaknade tidigt och tassade ner till vardagsrummet och ägnade den första halvtimmen åt meditation.
Efter en långsam frukost och puss på barn och man tog jag yogamattan över axeln och gav mig in till stan för en tretimmar lång workshop i chakrayoga på OmYoga. Det blev tre magiska timmar med andning, rörelser, parövningar, diskussioner, skrivövningar och meditation. Ett av de bättre yogapassen jag varit på, just eftersom det blev en totalupplevlse och där jag också kände att jag kom djupare in i kropp och sinne.
Jag stannade kvar en stund i studion efteråt. Shoppade i butiken, drack te och småpratade lite.

Efter workshopen mötte jag upp min kära vän U för en fika/lunch/prata-bort-några timmar- dejt. Jag blir alltid lika energifylld av våra träffar.

Det blev en EGOlogisk dag som min kära coachvän Ulrika Gabriel skulle säga. EGOlogi handlar om att stanna upp i tillvaron, känna efter hur man mår och fråga sig själv vad man behöver för stunden (vilket kan vara både smått och stort). När du är EGOlogisk lyssnar du på och tänker på dig själv. Men det är inte samma sak som att vara egoistisk. Egoistisk innebär att du tänker på dig själv i syfte att få fördelar i jämförelse med andra. EGOlogisk handlar om att du tar hand om dig själv och ser till att du mår bra så att du på så sätt har ännu bättre förutsättningar att vara en glad mamma, trevlig kollega, härlig partner och fantastisk vän.

Om du vill läsa om min EGOlogiska sommar kan du göra det i den intervju som Ulrika gjort med mig. Du hittar den här

4 kommentarer:

 1. Jag gillar uttrycket och tanken bakom! Min höst ska bli lite mer EGOlogisk tror jag minsann! :) Läste intervjun inne hos Ulrika också häromdagen.

  SvaraRadera
 2. Men vilket bra uttryck, egologiskt. Helt i min smak!!

  SvaraRadera
 3. All is pretty - det är alltid bra med en egologisk höst tycker jag. Kul att du läste intervjun!

  Marie - visst är det ett alldeles fantastiskt uttryck, jag håller med! Och vi behöver nog alla unna oss lite mer EGOlogi här i livet. Kram

  SvaraRadera
 4. EGOlogi och vad begreppet innebär gillar stort av mig. Jag känner till ett annat; EGOnomi, en kurs som handlar om självinsikt och personlig utveckling. Egonomi handlar om individens helhet och utveckling – att stärka individens JAG för individens egen skull. Kolla här: http://www.akirum.com/partners/kjell-s

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!