fredag, augusti 19, 2011

Sommarbloggaren - Vira lila


Vira Lila är en ung tjej vars blogg handlar om att leva på ett annorlunda sätt och se allt det vackra i livet. För tre år sedan blev hon allvarligt sjuk och kämpar nu för att bli frisk. Hon har, på ett tufft sätt, fått lära sig att leva i nuet och vad som är viktigt i livet.

Det här är hennes text:

“Change is the essence of life. Be willing to surrender what you are for what you could become.”
/Mahatma Gandhi

Livet är mer än att bara överleva. Lindande, sjukdom, rädsla är några av de många hinder som kan göra att du inte lever det livet som du vill. Allt för ofta springer vi runt i vårt ekorrhjul, vi gör samma saker och år efter år går, utan att vi känner att vi har åstadkommit något.
Vi väljer hela tiden hur vi reagerar på livet. Det är när valet tas i från oss eller när vi upplever att vi inte har något som det blir farligt. Tänker du att du är ett offer, finns risken att du blir passiv eller gör någonting överväldigt. Det är när vi känner oss fria att bestämma vårt öde, som vi kan skapa de förändringar som behövs. I bland är det nödvändigt med en förändring för att bli glada och lyckliga, må bra. Det frigör en massa energi.

Här är 4 punkter som gör det lättare att förändra ditt liv:

1. Fokusera på dina handlingar, inte omständigheterna
2. Ha tålamod: Viktiga förändringar tar tid
3. Medvetenhet: För att kunna förändra, måste du veta vilka förändringar du vill göra och se till att ha dem med dig, i ditt undermedvetna så att du hela tiden, kan göra de val som leder till det som du vill åstadkomma. Här är mental träning ett bra redskap.
4. Fokusera på en sak i taget: Ta små, små steg. Förändra lite i taget för att få en hållbar förändring, annars är det lätt att du får ett återfall.

Just idag behöver Vira Lila lite extra omtanke så gå gärna in och skicka en hälsning

2 kommentarer:

Tack för just din tanke, den är viktig!