tisdag, oktober 18, 2011

Yoga-altare


Det blev ett yogaaltare. I ett litet hörn i vardagsrummet. Och genast fick rummet en helt annan energi.
Det är här jag tassar ner tidiga morgnar, tänder mitt ljus, rullar ut min matta och sakta väcker kroppen. Eller som imorse, sitter i en stunds meditation.

Min plats. Min energi. Men barnen gör gärna små stilleben av frukter och ställer dit. Och så gör de en enkel solhälsning. Bara sådär. Sedan drar de varandra i håret och bråkar lite till.

Jag gillar det. Det är livet.

I övrigt består mitt liv av tacksamhet, regn, nedkissade sängkläder (Signe) och ett lindrigare utbrott av höstblåsor (Siri). Och förberedelse inför Signes femårsdag på torsdag.

Vad finns i ditt liv. Just nu?

9 kommentarer:

 1. I mitt liv finns ganska mycket detsamma som i ditt. Jag har också min plats för yoga, ävenom jag egentligen har flera hörn i vårt hem som funkar att yoga i. Det viktigaste för mej är att det är min matta, min filt och min kudde... sen är jag hemma :)

  Hösten känns helt okej. Det mesta är som det ska vara. Vår släkt tycker om att fylla år just nu, så kalasen avlöser varandra - på gott & ont. Däremellan försöker jag hitta tillfällen att sticka ut näsan i friska luften och tanka lite D-vitamin, ävenom molnen hänger gråtunga mest hela tiden.

  Tänder ljus. Njuter av det som är. Och orkar bättre ta det som inte är som det ska vara...

  Sat Nam, fina Maria!
  SolhälsningsNina, oinloggad

  SvaraRadera
 2. Jag har också ett litet hörn:)Men det tog många år innan jag bara släppte allt och kände mig fri och avslappnad att yoga hemma och bara ta det för vad det är.Livet pågår just nu,och allt som hör till med små barn,tonårs barn eller något annat:) varför vänta på något som jag mår bra av..

  Fin plats du gjort,ha en fin Onsdag!!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Just nu finns det oväntat utrymme i mitt liv! Uppdraget jag skulle börja den 1 oktober blev inte av och jag tar oktober till att bara jobba med mina egna projekt. Idéerna sprutar på ett sätt som de inte kan göra när jag bara jobbar på. Jag njuter i fulla drag och har bestämt mig för att inte oroa mig för att det inte kommer in några pengar just nu. Så det finns också massor av plats för barnen, för yoga (äntligen!) och att luncha med människor jag inte har sett på länge. Jag tar mig tid att bygga för framtiden, helt enkelt!

  SvaraRadera
 4. Mitt liv är inte alls som jag vill just nu. fullt men måsten, ångest, stress och en kropp som inte orkar och gör ont. Men jag kämpar med att ändra på det. Även om de tar tid och är svårt. Kram

  SvaraRadera
 5. fy tusan för höstblåsor, det är rent utav orättvist tycker jag. :( Men annars låter det som ett fint liv du har med lilla familjen. Mitt liv är fyllt av sorg och ovisshet, lite rädsla och en skopa mod varje dag, lite mycket choklad, väldigt många härliga pussar från barn och man och höstlöv...höstlöv. Så in i bängen vackert. Sen syr jag och planterar ljung och Alunrotare...så jag mår snart mycket mycket bättre igen. Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Nina - härlig läsning om ditt liv, så som det ser ut just nu. Fast just nu är du i Umeå, det ska bli så spännande att höra om dina nya upptäckter.
  Och jag håller med dig, jag behöver egentligen ingen särskild plats att yoga på, jag yogar bra varhelst jag rullar ut min matta. Men det där hörnet behövde lite extra energi. Kram till dig

  En vacker vardag - härligt att höra att även du har ett hörn, och att yogan finns i ditt liv, trots allt (eller snarare tack vare) som pågår runt omkring.

  Anna - jag gillar att du är en yogini nu. Och likaså din dotter :) Och jag gillade vår lunch häromveckan. Ses snart igen, hoppas jag.

  Finurliga fröken - du kommer att fixa det. Det är tungt, men det kommer att gå. En extra varm höstkram till dig. Från mig.

  SvaraRadera
 7. Fröken blund - fina, fina du. Du mår som du mår och vi vet båda varför. Men jag finns alltid här. Och ibland (ganska ofta) är jag nära det där goda caféet du vet, vi kanske kan boka in en dejt där snart, snart. Kram

  SvaraRadera
 8. Yoga altare ser trevligt ut :-)

  Smyger också ned i vårt vardagsrum o yogar på morgonen, men har inget mysigt yoga hörn.

  Ska se till att fixa det.

  Kram Helene

  SvaraRadera
 9. Helene - jag känner nog att jag kan yoga varhelst jag rullar ut min matta. Men det känns lite extra heligt att ha det där altaret. Fast min man säger att det är ett vanligt bord. Och det är det ju, också :) Kram tillbaka

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!