tisdag, november 08, 2011

Andningen som bränsle

Ditt andetag är ditt bränsle. Det fungerar att åka på en nästan tom tank ett tag, men förr eller senare tar det stopp. Och då står du där. Vanlig bensin är dyr och det är tråkigt att tanka. Andningens bränsle är helt gratis och blir, om du låter den, en rolig del av ditt liv.

Jag minns så väl när jag insåg att jag inte andades ordentligt. Det var strax innan mitt bränsle tog helt tvärt slut. Det var sju år sedan. Jag var ganska nyutnämd gruppchef för en grupp med över tjugo kollegor. Jag hade tagit mig vatten över huvudet men insåg inte det, då. Jag satt på ett möte, bland en massa andra chefer och hade precis hållit ett föredrag. När jag satte mig ner var det som att alla sinnen skärptes. Jag såg tydligare, ljud blev skarpare, jag fick en underlig smak i munnen, det kröp i kroppen och doftade plötsligt starkt från min kollegas parfym.
Och så fick jag svårt att andas. Så svårt att jag var tvungen att lämna rummet.

Jag minns att jag stapplade ut i korridoren utanför och sedan ut i trapphuset. Och där stod jag, sju våningar upp och hyperventilerade och höll mig i räcket i rädsla för att lämna över det och ner på det kalla marmorgolvet nedanför. Jag minns att jag tänkte att jag skulle dö, att jag inte kunde andas.

Jag överlevde. Och jag och vännen C (ja, det är samma vän som nu väntar sitt andra barn och vars son jag ska passa när det är dags för bb-besök) åkte på yogaläger. Där hittade jag andningen. Så till den milda grad att jag blev sjuk, men som nu gjort att jag är friskare och starkare än vad jag någonsin varit.

Människor som går min kurs i andning upplever att de kommer i kontakt med sig själva. De sover behagligare, mår bättre och känner sig lugnare. Några kommer i kontakt med djupare minnen och rädslor och någon har till och med börjat hosta upp gamla minnen för att på så sätt komma ännu djupare i sin andning. Allt finns inom dig, men kursen kan hjälpa dig ännu en bit på vägen.

Och det är – så häftigt! Häftigt att så många gör resan och att jag får följa med på den.

Så om du vill utmana dig själv såhär i slutet av året (som det nu nästan börjar bli) så ta chansen att gå årets sista andningskurs som pågår i sex veckor och börjar måndagen den 14 november (och håller på till den 18 december). Om inte annat så för att få en lugnare och mer behaglig och syrerik jul.

Anmäler du dig innan torsdag betalar du 650 kronor (istället för 750 kronor).I priset ingår veckovis coachning och en Relaxator (andningstränare)
Har du redan gått kursen och är stolt ägare till en Relaxator ger jag dig chansen att uppdatera/påminna dig om andningens finurliga värld genom att gå kursen igen, till ett pris av 200 kronor (för den individuella coachningen).

Välkommen!

5 kommentarer:

 1. Och jag som går kurs för dig just nu kan bara stämma in i det du skriver. Kursen är så full av bra information och kunskap jag inte haft tidigare. Och sedan Maria, är du en fantastisk kursledare och jag känner stor tilltro till dig, trots att allt sker på distans så känns det ändå nära. Så ni som funderar, tveka inte, gå kursen!

  SvaraRadera
 2. men åh, tack Annika! Nu blir jag alldeles varm i hjärtat!

  SvaraRadera
 3. Hej, jag tänkte bara höra om du vet vart "vira lila" tagit vägen?

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Johanna - nej, tyvärr, det vet jag inte. Och det gör mig lite orolig.

  SvaraRadera
 5. Är också orolig.... Hon bara försvann ju

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!