måndag, november 07, 2011

BB-väskan är packad

Den står i mitt sovrum. En liten svart väska med en necessär och liten kläder. Redo att greppas. Jag tänker mig att det händer mitt i natten. Att jag sömndrucken och pigg på en och samma gång ska famla efter väskan och sedan ge mig iväg ut i mörkret. Från ön och in mot stan.
Där väntar han, mörklockiga Victor. För att vakas över och tas till dagis på morgonen. Eller kanske hämtas där, om det nu inte sker mitt i natten. Tas om hand ska han i vilket fall som helst, av mig. Medan hans mamma och pappa är på BB för att ta hand om hans lillasyster som ska komma till världen.

Så BB-väskan är inte en BB-väska i ordets rätta bemärkelse. Men det känns nästan så. Och det är ett stort ansvar att vara den som ska vara tillgänglig när det vankas barn. Min kära vän C behöver all trygghet hon kan få och därför valde hon mig som Victor-passare. Säger hon. Sådant är stort och tas på stort, stort allvar.

6 kommentarer:

 1. Åh, så spännande! Har själv varit den som skulle ta hand om storebror när hans lillasyster skulle komma till världen så jag vet hur det är att vänta och inte veta när det kommer att ske... Spännande men nervöst och framför allt tar det mer på en än man tror. Du kommer sova gott efter förlossningen!

  SvaraRadera
 2. Jag har varit i samma sits. Min lillebror hade mig som backup när de skulle få nästa barn. Och ja, det hände förstås mitt i natten! Hans son som då var 4 år var lite sömndrucken men pigg på äventyr med sin faster. Jag tycker att din vän har gjort ett klokt val!

  SvaraRadera
 3. Gud så roligt. Vilket hedersuppdrag! Jag hoppas jag får ett sådant fint uppdrag någon dag. Hoppas allt går bra för mamman och pappan när det väl sker. Kram till er

  SvaraRadera
 4. Maria A - jag är nog lite konstig, för jag sover gott redan nu. Och tänker att det händer när det händer, jag får ta det då, inte oroa mig i onödan.

  Annika - visst är det fint att bli utvald så. En fin gåva.

  Anna - ja, det är onekligen ett hedersuppdrag. Hoppas att även du får ett sådant uppdrag någon gång. Kram och tack för lyckönskning

  SvaraRadera
 5. Mycket roligt och fint; nästan lite fadderskap över det faktiskt. Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt! Vilken ära att vara storebrors-passare vid ett sådant tillfälle!
  Kramar
  /en annan C

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!