tisdag, november 15, 2011

Det stilla rummet

Det är här jag huserar. På tisdagar och torsdagar. I mitt stilla rum. På Stilla Tankar. I den vackra yogalokalen i Bromma.

Så fort jag sätter nyckeln i dörren så genomsyras jag av ett lugn som följer mig hela dagen, oavsett hur tuffa klientsessionerna än må vara.

Kanske är det det som är min styrka. Det där lugnet. Kanske är det något annat. Oavsett vad så gillar jag den där fåtöljen och det stilla rummet. En av mina klienter kallar rummet för "gråtrummet", i positiv bemärkelse. Det är här hon släpper alla krav och bara är. Det är gott att höra, för mig som terapeut. Jag jobbar med att varje klient ska känna sig trygg och kunna vara precis så som han/hon är. Utan det kan ingen utveckling ske.

Jag skrattar, gråter, dansar, ritar, pratar och lyssnar med mina klienter. Vi bygger rädsloträd, jobbar med delpersonligheter, känner in fysiska och mentala känslor och bearbetar händelser.
Vi lever i det förflutna, här och nu och framåt.

Allt är okej. Allt är tillåtet. Och det stilla rummet, det följer oss på vägen.

5 kommentarer:

 1. Vilket underbart rum, där det finns rum för allt. Du gör en viktig insats och du är värdefull i många människors liv. Ljus på din väg!

  SvaraRadera
 2. Så fint Maria! Och jag har också ett stilla rum på mitt Stillastund :)

  SvaraRadera
 3. Du är grym Maria. Love you.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Så fantastiskt! Önskar att jag kunde komma till dig. tror de skulle hjälpa mig otroligt. Kram

  SvaraRadera
 5. Nina - tack Nina. Och ja, jag älskar mitt stilla rum!

  Annika - alla borde ha sina egna stilla rum, inte sant

  Jenny - tack! Och kram tillbaka

  Finurliga Fröken - Det hade varit trevligt att träffa dig i mitt rum, verkligen. Men glöm aldrig att det är du som har sanningen om dig själv, inom dig. Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!