måndag, november 14, 2011

Hemmakontor

Jag hade en tuff natt. Båda barnen var oroliga och när det var som allra värst kunde jag omöjligt somna om. Så i nästan två timmar låg och jag och läste, surfade och kollade yogatips på youtube. Det är väldigt olikt mig. Ja, inte att läsa, surfa och kolla yogatips, men att vara vaken sådär mitt i natten.
Men det var som att kroppen inte kom till ro.
Så jag accepterade läget.

När klockan ringde vid fem i morse insåg både jag och min kropp att det inte skulle fungera att åka till jobbet. Istället messade jag min chef och frågade om det var okej att jag jobbade hemifrån.
Det var det. Tack och lov.

Så här sitter jag, vid mitt köksbord. Med en urdrucken latte stående på favoritboken just nu (de illasinnade, av Stona Fitch. Som jag pausat med när jag fikat) och med huvudet fullt av idéer som inte riktigt vill landa ordentligt.

Det får bli en skogspromenad på lunchen. För att piggna till och grunda.

4 kommentarer:

 1. Vad skönt med en förstående chef, och ett jobb som tillåter att man lyssnar på sin kropp!

  SvaraRadera
 2. Perfekt att kunna jobba hemifrån ibland. Skönt att både ha ett sådant jobb som ger den möjligheten och en förstående chef som tillåter det. Så vill jag också ha det :o)

  SvaraRadera
 3. Visst är det skönt att kunna jobba hemma ibland! Jag har också den möjligheten och försöker att ta vara på den en gång i veckan. Men jag märker att jag inte alls njuter när jag väl är hemma. Jag känner mig stressad hela tiden, känner mig inte alls så produktiv som när jag är på jobbet och så går jag runt med en kombination för dåligt samvete för att jag inte får gjort lika mycket som vanligt och ett slags behov av att bevisa för kollegorna på kontoret att jag faktiskt gör något. Så dumt. Har du några bra tips på att ta vara på de där dagarna bättre?

  Och är det okej att ta en lunchträning, köra en tvätt eller läsa tidningen en stund när man har hemmakontor? Eller är det inte det?

  Jag fastnar ibland någon timme med några privata ärenden på morgonen, några mail eller räkningar, kolla nyheterna m.m. och så mår jag så dåligt av det att jag stressar resten av dagen och gärna också hoppar över lunchen istället för att laga mig något riktigt gott när jag faktiskt är hemma.

  Pepp och tips mottages som sagt gärna! :)

  SvaraRadera
 4. Jenny - jag är så, så tacksam för att jag jobbar på ett sådant förstående företag. Min chef brukar säga "om du är nöjd gör du också ett bra jobb. Funkar det hemma så funkar det på jobbet". WAW! Borde vara en självklarhet på alla jobb, men är ju långt ifrån det. Sedan handlar det såklart om vilken typ av arbete man har, är ju inte direkt enkelt att jobba hemifrån om man är kirurg.

  Maria A - så borde alla ha det, tänker jag. Men som jag skrev till Jenny här ovan, det handlar ju också om vilken typ av jobb man har

  Ingela - åh vad jag känner igen mig i det där. För så där har det varit för mig också. Tidigare.
  Mitt tips är att strukturera upp dagen. Att avsätta två timmar åt jobb och att sedan ta en paus för att dricka en kopp kaffe och betala en räkning. Och så vidare. Sätt en timer.
  Och bestäm redan innan du börjar jobba när du ska ta lunchpaus.
  Att lunchträna, köra en tvätt eller läsa tidningen en stund är helt okej vid hemarbete. Tycker jag. Pauser behöver vi alltid, och de tar du förhoppningsvis även när du är kontoret. Dessutom sparar du in tid på att inte behöva ta dig till och från arbetet så den tiden kan du lugnt använda till det du vill. Tänker jag.
  Och fråga dig själv vad det dåliga samvetet egentligen handlar om.
  Kram och lycka till kära du!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!