söndag, november 27, 2011

Signe 5 år och 1 månad, Siri 2 år och 10 månader


Signe - går i simskola och älskar det. Det är henne och mannens tid. Ofta stannar de kvar en stund efteråt och bastar. "Mamma, det är skönt, men det känns lite konstigt först när ögonen blir sådär torra". Hon har förmånen att utbildas av en danspedagog på förskolan och visar cool koreografi hemma. Att släppa nattblöjan vägrar hon fortfarande att göra och vi har tampats en del med det (mest jag kanske, jag har många gånger tänkt "men gud, hon är ju fem år") men jag har landat i tillit om att det kommer att ordna sig. Det finns ingen anledning till oro eller stress.
Det mysigaste hon vet är att krypa upp i soffan, kolla film och äta goda mackor.

Siri - är en riktig rutinmänniska, både hemma och på dagis. Hon vet precis vad hon behöver och när. Hon börjar alltid morgonen med att krypa upp i soffan, under en filt och med morgonvällingen. Är kreativ och fantasifull och sysselsätter sig själv med olika rollekar. Favoriten är att gå omkring med dockvagn, packa väskor med en massa prylar och sedan leka att hon ska gå till jobbet. "Vad gör du på jobbet?" frågar vi. "Äter godis och yogar. Hej då!" säger hon och försvinner iväg med ett leende.
Har svårt att komma till ro på kvällarna och just nu provar vi därför att minska på lunchsömnen på förskolan.

Båda - älskar att spela och sjunga. Scenen på bilden här ovan är en vanlig syn hemma hos oss just nu. Signe komponerar egna låtar på sitt keybord och Siri kompar på den röda gitarren och sjunger en blandning av pop och julsånger. På dagis har de show varje eftermiddag just nu, för att öva till lussefirande och dansuppvisning. Det smittar av sig.
När jag går ner i källaren för att yoga, framför det varma elementet, kommer de gärna nedtassande med sina egna mattor och andas bredvid mig. Även om det är en liten, liten stund så är det en väldigt lycklig stund.

4 kommentarer:

 1. Det är märkligt det där med nattblöja (och alla andra saker som barn "bör" kunna i en viss ålder) man blir lite "stressad" över sådana saker. Fast jag har börjat tänka att det är inte många 15åringar som har blöja eller sover i sina föräldrars sängar.. *s* för eller senare så ger det sig.

  Ha en fin första advent.

  SvaraRadera
 2. Melvins mamma - ja, det är sant, det är inte så många 15-åringar som har blöja. Förr eller senare ger det sig. Och ju mindre fokus jag lägger på det desto tryggare blir Signe. Tack för tanke!

  SvaraRadera
 3. ÅÅåå va skönt att höra din tanke om blöjan.. jag är i samma båt och försöker att inte bry mig men ändå kommer tankarna farandes...
  Fast nu släpper jag det,TACK för att du delar med dig.
  LOVE Sandra

  SvaraRadera
 4. Sandra - skönt att vi är flera, inte sant?! Kram tillbaka

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!