torsdag, december 29, 2011

En annorlunda jul

Det blev en annorlunda jul. Inte alls som vi tänkt oss.
För vi blev sjuka.
Och är fortfarande sjuka.

Jag var förkyld redan innan vi åkte. Sedan eskalerade det. Med feber och stor, stor trötthet.
Och så en vattenläcka på det. I vårt fina Hälsingehus, precis när vi var färdigpackade och skulle bege oss till mamma för julfirande.
Iväg kom vi, efter proffstips från en vänlig rörmokare, men min bacill vandrade vidare både till mannen och Siri (och nu även Signe, nästan en vecka senare). Och det gillades inte riktigt av en manlig släkting som nog tyckte att vi borde hållt oss hemma. Och ja, det skulle vi såklart ha gjort om vi vetat att vi skulle bli så dåliga. Och just den här manliga släktingen har liksom alltid något att hacka ner på. Det säger såklart mer om honom än om oss, men ändå.
Så den där juliga och varma stämningen - den infann sig aldrig riktigt.
Men snö hade vi. Och pulka och kälke och spark åkte vi, mellan allt annat , och en och annan köttbulle slank ner. Men jag tyckte, helt ärligt, att det var en riktig skitjul. Och det säger jag sällan.

Sen kom stormen Dagmar och gjorde oss strömlösa ett dygn. Och mitt i allt det bestämde vi oss för att åka tillbaka till Hälsingestugan.
Och här är vi nu, utan direkta planer för nyår, med en febrig Signe och ett skadat köksgolv. Men jag andas och tänker att det är såhär just nu, inte för alltid. Och vi tar dagarna som de kommer - vaknar när vi vill, äter när vi är hungriga (även om det innebär frukost halv elva) och somnar när vi är trötta. Klockan spelar en mindre roll och det finns inget att passa. Inga måsten eller borden. Och DET njuter jag av.

5 kommentarer:

 1. Trist med alla krassligheterna, hoppas att ni kan kurera er ordentligt nu så ni får starta 2012 med nya friska krafter.

  När det gäller den manlige släktingen kan jag bara hålla med men det är trist och tar energi så ni gjorde helt rätt som lämnade alltihopa och åkte till ert ställe. Ha det så mysigt nu och njut av ledighet & familjen!

  SvaraRadera
 2. Jamen oj :) Skönt att ni får vilan i alla fall. Det är såna som din manliga slälting som utmanar oss och förhoppningsvis lär oss ett och annat om oss själva ;)Själv har jag ännu inte lärt mig att inte bränna energi men jag vet om det i alla fall...

  SvaraRadera
 3. Så jobbigt med bacillerna som vandrar runt, jag vet precis - vi har också varit igenom det och halva familjen går på penicillin. Och nä, ibland blir det inte som man tänkt sig. Det är en bra tanke - att det är just nu och inte för evigt. Jag hoppas ni hinner friska på er och att läckan blir fixad så ni kan fokusera på att vara. Gott nytt år till dig! Kram

  SvaraRadera
 4. ja, så kan det bli.
  Det är så härligt att höra att du ser det bra i allt. Och fokuserar på det. Att ni får vara tillsammans och ta dagen som den kommer.

  Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Maria - Året har börjat starkare och bättre tack.
  Och släktingen var inte den enda anledningen till att vi åkte därifrån (men en ganska stor sådan)

  Recept från - precis så ser jag honom (och andra energitjuvar). Som någon som kan lära mig något om mig själv. Men det är tufft ibland.

  Anna - tack för dina ord! Och gott nytt lyckligt 2012 till dig. Kram

  C - ja, det är ju lite min grej, att se det som är fint i det mest tuffa. ÄVen om det kan vara nog så provocerande (särkskilt för andra har jag upptäckt)ibland.
  Kram

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!