onsdag, december 21, 2011

En laidback jul

Jag ser den lite överallt nu.
I andras ögon.
Julstressen.

Själv tar jag ett djupt andetag och är glad att jag inte är där.
För i år är jag gärna en ambassadör för en Laidback jul.

För mig är en Laidback jul en jul som är min. Inte någon annans.
Det är en jul där jag gör precis så mycket jag vill göra, oavsett om det handlar om julklappar, mat eller städning. Inte vad andra förväntar sig. Sedan innebär det mer av vissa saker och mindra av andra.

Så i år är julen min. I raggsockor, med ekologisk skinka, välgörenhetsbidrag och några fina julklappar till de mina. OCH - dammtussar i hörnen.

7 kommentarer:

 1. Maria, jag tror att vi är jättemånga som gör som du och Nina :) Kanske fler än man tror. Jag ser ingen i min direkta närhet som stressar eller har någon slags julångest. Jag tycker personligen att det är värre på sommaren när grillandet och alla måsten drar igång. Det påverkar mig lite negativt. Men som du säger, det blir vad man gör det till. Ha en skön vilsam helg!

  SvaraRadera
 2. Jag skrev precis ett inlägg på Facebook i exakt samma tema minuten innan jag kollade in här. Nej, stressig jul är inget för oss heller detta år. Helt ärligt är det sällan vår melodi, men jag brukar förbereda betydligt mer än i år iaf. kram och ha en underbar ledighet!

  SvaraRadera
 3. Vet du, jag upplever att dethär växer! Vi kommer nog vara ännu flera i nästa år. Skönt skönt. Jag tror ju att det dessutom smittar på ett bra sätt, när andra ser att det funkar ändå - att det blir jul ändå. I min direkta närhet är nog de flesta inne på samma bana som hos oss, men därute i periferin ser jag många stirriga julögon just nu. Får be en liten bön för dem!

  Sen känner jag väldigt mycket igen det som Annika beskriver - sommarstressen, den är på stadig uppgång... Därför njuter jag på något sätt mera nu när livet med gott samvete får levas inomhus, det är rätt skönt faktiskt.

  Skönaste julen till dej och massor med värme i kramen!

  SvaraRadera
 4. Vi kör också på det konceptet, till trots för att vi för första gången själva ska vara "julvärdar". Vila och tid med familjen är i fokus. Såklart god mat och dryck också men vi kör norsk julmat och det är betytligt enklare (och enligt mig godare) att förbereda :)

  Önskar dig en riktigt god och fridfull jul! Kram på dig och din familj.

  SvaraRadera
 5. Jag tror liksom de andra att det här blir allt vanligare, i takt med att människor vågar sticka ut och faktiskt välja bort vissa saker som man ju "bara ska" göra vid jul. Den största stressfaktorn tror jag är just andras förväntningar, eller framför allt vad man tror att andra förväntar sig!
  Själv tänker jag i år vara lite extra laid back på en strand i Thailand och det känns väldigt bra.

  Hoppas du får en riktigt fin, lugn jul!

  SvaraRadera
 6. Önskar er en god jul och ett gott nytt år! Kram

  SvaraRadera
 7. Ja, jag tror också att vi blir fler och fler. Och det gör mig glad.
  Och sedan får vi ta tag i sommarstressen i år, nu verkar vi vara en massa ambassadörer även där. Heja oss!
  Och tack snälla rara ni för era kommentarer, de betyder mycket för mig!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!