tisdag, mars 20, 2012

När det säger stopp

Idag small det till i ryggen i Kurmasana. Jag fick assistering och var på väg in i Supta Kurmasana när ryggen sa ifrån. Helt utan förvarning. Det högg till i svanken och sedan kunde jag inte röra mig.

Det kan jag fortfarande inte. Inte helt bra i alla fall. Men en naprapatbehandling är inbokad i eftermiddag och sedan tänker jag mig några dagars vila.

Efter genomgång med min yogalärare handlar det inte om övermod eller att jag pressar mig för hårt utan snarare att jag överbelastar svanken istället för att förlänga i magen och hålla bandhas. Jag faller liksom framåt i rörelsen och tappar kontakten där den är som allra viktigast. Men det är nog presteraren i mig som gör det. Den delen som vill vara duktig, komma längre, djupare och framåt, framåt, framåt.

Min presterare är väldigt bra i många situationer, men när den är framme för starkt och för mycket så begränsar den mig.
Och nu är jag begränsad. På grund av just presteraren. Eller Stålkvinnan som jag valt att döpa just den delen till.

Kanske har du också en Stålkvinna i dig? Eller någon annan framträdande del som sätter käppar i hjulet för dig emellanåt. Det har vi nog alla. I psykosyntesen kallar vi det för delpersonligheter och det är en väldigt viktig del i mitt arbete som samtalsterapeut.
Jag jobbar dagligen med att få mina klienter att identifiera dessa delpersonligheter för att sedan hitta syntesen mellan dem. För när alla våra delar samarbetar uppstår en schysst balans. Och när vi kan hitta till dirigentplatsen i livets orkester (bland alla dessa delar) och vara den som håller i taktpinnen, ja då har vi kommit långt.

Jag har många gånger nya klienter som sjunker ner i min fåtölj och säger "vet du, jag tror att jag är knäpp, för jag är liksom så olika från dag till dag".
När dessa klienter börjar upptäcka sina olika delar och hur de kan samarbeta uppstår ofta ett äkta halleluja-moment. De tillfällena är magiska.

Vill du jobba med dina delpersonligheter för att komma närmare dig själv? Välkommen att boka en tid. I april ger jag dig hela 100 kronor i rabatt per session.

Välkommen in i din orkester!
8 kommentarer:

 1. Varför är du så långt bort? Det är ju precis ad jag behöver jobba med! Kram och krya på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför är jag så lång bort?! Kanske finns det en psykosyntesterapeut i närheten av dig, man vet aldrig.
   Kram och lycka till!

   Radera
 2. Usch, det låter inte alls kul. Låter nästan som ryggskott. :(
  Får man mängdrabatt om man har alldeles för många jobbiga delpersonligheter? ;) Nädå, skämt åsido, jag känner alldeles för väl igen den där presteraren (aka "Duktig flicka").

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, klart du får mängdrabatt kära du ;)

   Radera
 3. Det här inlägget ha jag läst flera gånger för jag kände att det väckte flera delar i mig. Dels det hela med delpersonligheter och som jag känner väl igen hos mig själv :) och jobbar med. Dels det här med att ha en lärare som ändå inte säger ifrån, h*n kanske känner till att presteraren i dig kan ta över och att du kan göra illa dig. Varför jag skriver det är för att jag känner igen mig alltför väl. När jag sedan började yoga för den lärare jag har nu, tog han bort mängder med övningar för att min kropp inte var redo och jag hade skadat mig för att presteraren tog över i mig. Så man behöver vara varsam med sig själv och man behöver en lärare som ser hela ens person. Om du förstår hur jag tänker? Nu vet jag ju verkligen inte hur det gick till i situationen men ibland behöver man bli hållen tillbaka eller hur jag ska uttrycka mig. Jag önskar dig en frisk stark rygg och hoppas att du snart är på matten igen. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag förstår vad du menar med att yogaläraren bör vara ödmjuk och inlyssnande, men ansvaret måste ju ändå alltid vara mitt. I det här fallet frågade hon flera gånger (det gör hon alltid) om det kändes okej, och allt kändes okej, ja till och med väldigt, väldigt bra innan det sedan högg till.
   Naprapaten som jag träffade efteråt sa att det lika gärna hade kunnat hugga till när jag gjorde en snabb vridning hemma med barnen. Det var liksom bara en tidsfråga eftersom jag tydligen är rejält spänd i ländryggen. Kram och trevlig helg till dig

   Radera
 4. Hoppas ryggen är bättre nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack bättre, men inte helt bra. Lär nog ta ett litet tag. Kram och trevlig helg!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!