lördag, juni 30, 2012

Signe 5 år och 8 månader. Siri 3 år och 5 månader

Signe - har gått sin allra sista dag på dagis. Forever. Till hösten börjar hon skolans 6-årsverksamhet och jag undrar vad som egentligen hände. Hon låg ju nyss i min mage.
Önskar sig ett stort skrivbord till sitt rum där hon kan läsa läxor.
Har ärvt konstnärsådran från sin farfar och producerar teckningar och målningar på löpande band.
Har alltid varit håröm och borstningen har varit en mardröm, men nu har jag hittat en utredningsborste som gör underverk. När vi provade den första gången sa hon "mamma, det gör inte ens ont".

Siri - är fortfarande väldigt mycket treåring (dvs tycker att hon kan göra allt själv, utan hjälp). Favvoleken är mamma-pappa-barn och hon ses ständigt i några av mina ballerinaskor och väskor med en dockvagn fylld av kramdjur och gammeldockan och Nikki (som hon döpt några av dockorna till)

Båda - sover i källaren, i samma säng (sedan moster Fia och lilla kusin-Agnes gjorde det) och vill gärna att jag sover i den andra gästsängen (något jag gärna gör eftersom det är svalast där).
Är vansinnigt snälla mot varandra och hjälps åt finfint, även om det även bråkas en del.
Fotot är från midsommarafton när vi åkte traktor med släp runt sjön i Hälsingland där vårt sommarhus ligger.

3 kommentarer:

 1. Underbara, underbara barn! Och visst funderar man ibland var tiden tagit vägen, jag har svårt att förstå att jag blev "tonårsmorsa" i år :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tonårsmorsa...det är stort det. Och snart är jag väl också där. Tack för din tanke!

   Radera
 2. Jag känner igen det där med att borsta håret på vår dotter. Vi brukar ta i massor med utredande hårmedel. Vad är det för typ av borste du har hittat?

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!