måndag, juli 16, 2012

Hängmattan

Den är på plats nu.
Hängmattan.
Mellan två björkar.
Nedanför sommarhuset.

Känslan av att ligga i den och gunga tillsammans med barnen går inte att beskriva, den måste upplevas.

Redan som liten drömde jag om en hängmatta. Det kändes på något vis som den ultimata sommardrömmen.

Jag fick aldrig den där mattan då, vi kuskade runt i husvagn under min barndoms somrar och då fanns inte möjligheten, tyckte mina föräldrar.

I senare tonåren tältade jag en del med min dåvarande pojkvän. Utan hängmatta.
Nästa pojkvän gillade gamla folkabussar = ingen hängmatta.

Och så Fredrik och jag. Som förlovade oss i Nice och tillbringade somrarna på en liten ö i skärgården utanför Västervik. Med en liten båt och utan möjlighet att hänga upp någon hängmatta.

Skärgården levde vidare när jag träffade min nuvarande man. Dock i Roslagen. Där finns många möjligheter till hängmatta men en stark svärmor som inte gillar hängmattor.

Men nu. Nu är den på plats. I mitt alldeles egna sommarhus där jag liksom gör precis som jag vill. Ja, nästan i alla fall. Men tack och lov har jag en man som ofta tycker som jag.

På bilden gungar mina små. Och läser saga. Jag tog fotot precis innan jag själv lade mig där och njöt av min alldeles egna h ä n g m a t t a.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag säger bara - hängmattemeditation - love!!!!

   Radera
 2. Härligt!! Jag har haft en likadan och älskar också hängmattor! Ett tips är att ta in den efter varje gång man använt den, vilket inte vi gjorde alltid... den blev snabbt förstörd av sol o vind o hav... nu har jag en gladrandig från ÖB:)
  Ha många sköna stunder!!! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett bra tips, vi har en enkel upphängningslösnimg just för att kunna ta ner den snabbt vid dåligt väder.
   Kram

   Radera
 3. Åh vilken fin matta. Eller så låter ni den hänga och så investerar ni en ny när den är sliten just för att slippa känna extra måsten att ta in den. Jag vill också ha en sådana matta. Vet bara inte hur vi ska hänga den i trädgården. Kanske få investera i en matta som sitter fast på något stativ. Tycker också att få ligga i en matta är det ultimata semesterkänslan. Tror man gillar mattan (och gungstolar) för det påminner om livet i mammans mage...den rytmiska rörelsen. Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mattan ska tåla en hel del, o går även att tvätta i 40 grader så den känns som ett bra val för vår familj. Kostade en del men det är den värd.
   Jag är helt övertygad om att vi gillar hängmattor för att den påminner om just rytmen i mammas mage, eller känslan av att ligga i en stor
   , härlig famn.
   Mattan är förvridet köpt på Stora Famnen (storafamnen.nu)

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!