fredag, juli 13, 2012

Meditationsutmaning

Jag var duktig på att meditera för ett halvår sedan. Jag avslutade varje dag med ett kortare meditationspass, och jag kunde även lägga in ett pass efter min yogapractice.

Sedan kom något annat emellan (läs Wordfeud) och jag tappade greppet en aning.
För meditation är bra för mig. För alla. Lugnar, ger energi, bättre tålamod och ett sjuhelsikes skönt flow. Så är det bara.

Men så är vi här, i sommarhuset på 40 kvadratmeter. Det kräver just lugn och bättre tålamod. Särskilt med två v ä l d i g t intensiva (just nu) döttrar.

Därför blev jag glad när jag dök på en 28-dagars utmaning. Via Yoga Journal. Varje dag får jag mejl med tips och råd och sköna meditationer och övningar. Jag plockar ut det allra gottaste och tar mig sedan tiden att medda när barnen ska sova. Det gör att de somnar snabbare (jo, så är det verkligen) och att jag får en fin avrundning på dagen.

Dagen börjar dock med yoga. Alltid. Ibland bara några solhälsningar, ibland hela serien.
Det beror helt på hur jag och kroppen mår och när resten av familjen vaknar. Men magiskt är det, att ha hittat en sommarrutin som funkar.

Vill även du hoppa på meditationsutmaningen så hittar du den här:
http://www.yogajournal.com/meditationrevolution

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är så häftigt hur du inkluderar barnen i yogan och meditationen, vilken start de får!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi brukar skoja om det, jag och min, att barnen troligtvis kommer avsky yoga o meditation när de kommer upp i tonåren, men att de sedan hittar tillbaka till det och kommer att ha det med sig hela livet (även som hjälp under tonåren, även om de inte kommer erkänna det)

      Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!