måndag, april 29, 2013

Det går inte att lura yogan

Den letar sig in överallt. Yogan.
Hittar skrymslen och vrår, pockar lite här och petar lite där tills det inte längre går att komma undan.

Och sen är allt definitivt och självklart och även om det ibland är både tungt och andnödigt så gillar jag det. Att jag inte kan stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenting längre.

Idag blev det så tydligt, tydligare än vad det varit på länge.

Mitt äktenskap är i en svacka nu.

Det händer till och från och är också en nödvändighet när man levt tillsammans i 15 år. Egentligen inget konstigt alls. Och likt förbannat tungt, tungt, tungt.

När man vill olika saker. När man längtar efter något mer. När man inte når varandra. Ja, ni vet hur det är men få verkar prata om det, än mindre erkänna det.

Men jag erkänner det. Jag böjer mig fram, öppnar hjärtat och sträcker mig efter sanningen. Precis som i ardha badha padma paschimottanasana.

12 kommentarer:

 1. Det är konstigt att vi inte pratar om det när det är så för alla emellanåt. Har haft en liknande svacka nu också och det är fantastiskt vilket stöd yogan är. Även om man inte tar sig så långt som till mattan så har man ändå andningen som kopplar upp en direkt till nuet. Hoppas det löser sig för er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! och visst är det skönt att vi har yogan. Allt gott till dig

   Radera
 2. Det är fruktansvärt tungt att inte nå fram till den man lever med, att inse att man inte riktigt förstår varandra så som man önskar. Det är befriande att du berättar om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tror att vi måste prata om det. Relationer går igenom olika faser, så är det och det bästa är att prata om det, både med den man lever med och andra runtomkring.

   Radera
 3. Fantastiskt modigt att prata om det! I bloggvärlden finns ganska ofta tendensen att frisera livet och låtsas att det är på ett annat sätt än det egentligen är. Kriser är ju en del av livet, det är upp ned och hit och dit. Speciellt vid utveckling. Yogan är min vän just nu när det händer mycket med förändringar i livet. Det är jobb, boende, barn som växer till tonåringar och allt annat som kan höra till i livet. Ständig förändring och nu försöker jag med hjälp av yogan att stå stadigt som ett berg. Åhejåhå....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här med att frisera livet är inte riktigt mig grej. Däremot gillar jag att fokusera på det positiva, men det innebär inte att frisera bort det som är tungt.
   Och ja, kriser är en del av livet och kris betyder utveckling och utveckling är positivt, oavsett hur det blir.
   Och yogan, thank god for yogan!

   Radera
 4. Ledljus där du behöver.
  Kram vid behov.
  Värme när det är kyligt.
  Ta hand om dej ♥

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte det finns en relation som inte är i svackor emellanåt. Inte bara kärleksrelationer tänker jag utan även alla andra viktiga relationer vi har. Till och med till våra barn, även om grundtonen av kärlek finns där så händer en mängd andra saker också. Det är befriande att tala om det. Och jag skickar en stor kram till dig, önskar din man också hade yogan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så, alla relationer vi har genomgår sin utveckling och det är ju precis så det ska vara.
   Och visst vore det fantastiskt om min man hade yogan, men han har en egen träning som är viktig på honom på samma sätt som yogan är för mig, så han hittar sitt fokus där.

   Radera
 6. Visst är det tungt, tungt... och yogan är min räddning!!!

  SvaraRadera

Tack för just din tanke, den är viktig!