fredag, april 12, 2013

Keep calm and yoga on - ny yogaklass med mig, om du vill utmana dig själv

Jag rullar ut min yogamatta fyra till fem gånger i veckan. Men jag yogar varje dag. För yoga är inte bara de fysiska rörelserna som jag gör på mattan. Yoga är en livsstil. Min livsstil. Den inkluderar vad jag gör för mig själv och andra. Den handlar om vad jag äter och hur jag möter mig själv och andra, både rent fysiskt men också med de tankar jag tänker. 
Yogan handlar om att fokusera inåt och stänga av det yttre. Det kan jag göra när som helst. Igår blev det en stunds meditaion på pendeltåget på väg hem, men många gånger handlar det om att jag bara sluter ögonen en stund och hämtar min andning. På så sätt stillas tankarna en stund och i den stillheten hittar jag vad som är viktigast.

Någon har sagt att yoga är konsten att stå stadigt i sina egna skor. Det tycker jag är fint. Och talande. För när jag står i mina egna skor gör jag det med tydlighet och kärlek. Och jag står inte ensam. Jag står tillsammans med andra. Jag må vackla och famla och kanske också trilla omkull någon gång, men jag vet vad jag ska göra för att resa mig. 

Om du vill närma dig den konsten och utforska yogan tillsammans med mig så kommer det att finnas möjighet att göra det ganska snart. Nästa eller nästnästa vecka startar jag nämligen en yogaklass på Mamita här i Stockholm. Fram till midsommar och en gång i veckan (det kommer troligtvis att bli på tisdagar mellan 18-19:20) så kan du komma och yoga. Om det låter intressant så tar jag emot intresseanmälningar redan nu. Allting är inte uppe och klart på Mamitas hemsida, men snart så.


Välkommen!


framgooglad bild

6 kommentarer:

 1. Kul! Vilken slags yoga blir det?
  Hej,
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin, det blir yoga baserad på hatha. Men jag sticker nog även in lite ashtanga och yin, beroende på klass och yogisar. Vore så kul om du kom förbi någon gång. Mer info kommer senare

   Radera
 2. Stå stadigt i mina skor...YES!
  Bra sagt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, visst är det bra sagt?! Kram

   Radera
 3. Vilken nivå av yoga ska det vara? Jag o min pojkvän är inga proffs o har gått nybörjar kurser.. så jag är nyfiken?
  :-) trevlig lördag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sabine, jag har lämnat en kommentar på din blogg och bett dig mejla mig så får du mer info.
   Nivån på yogan kommer att vara för både den vane och den ovane. Jag brukar lägga upp mina klasser så, att alla ska kunna vara med. Så ni är varmt välkomna! men som sagt, mejla mig för mer info eftersom klassen inte är igång än.

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!