tisdag, juni 18, 2013

Att fylla på

I helgen var jag yogaelev.
Jag parkerade på yogamattan och stannade där i två dagar.
Två dagar med yin&yangyoga (yin står för yogan där man stannar längre i varje asana, i upp till fem minuter för att jobba med bindväv,ligament och skelett. Yang är den fysiska yogan där vi rör oss mer, det kan vara hatha eller ashtagna exempelvis) och en massa meditation.

Det var Sarah Powers som var på besök i Stockholm. Vi samlades i en cool fotostudio i Hammarby Sjöstad med fantastiska fönster.  Och Sarah var precis lika cool hon. Ibland har jag upplevt att det inte alltid är de lärare som är mest kända som är de bästa yogalärarna. Men Sarah är fantastisk och genuin och det märks att hon lever yoga och har gjort det länge, länge.Hon är känd, välkänd o c h erkänd

Jag samlade på mig kunskap, nya insikter och fick en stark längtan att fördjupa min meditation ännu lite mer. Jag mediterar varje dag. Oftapå t-banan till jobbet, i busskön eller strax innan jag somnar. Och jag landar alltid in på yogamattan med några minuters stillhet och tystnad.  Men det är inte alltid jag verkligen sätter mig i meditationsställning och v e r k l i g e n är där, i tystnad ochstillhet. DET längtar jag efter. För det händer alltid något med mig när jag gör det. Det är som att jag kommer närmare mig själv så, närmare sanningen, det viktiga, det som verkligen betyder något.
Meditationen skapar lugn och effektivitet i en skön balans. Jag får bomull i magen av den. Bomull som ligger kvar där, ständigt. Det är nog den största skillnaden sedan jag började med meditation och yoga – att jag inte fastnar i oron och den där stickande känslan, jag touchar den bara, men landar sedan mjukt i det där bomullshavet igen.

Vad händer med dig när du sätter dig ner med dig själv i tystnad?

6 kommentarer:

 1. Den senaste tiden har jag upplevt att jag blir lit ledsen efteråt för att jag inte tar hand om mig själv bättre och mediterar oftare Varför inte besöka en så skön plats oftare ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag funderar också på det, varför det liksom är lättare att fly än att landa i det där mjuka och varma

   Radera
 2. Bomull i magen var ett bra uttryck för vad jag känner efter en stunds meditation. Man går runt med ett (förmodligen) fånigt leende på läpparna och njuter av den där känslan som enbart man själv är medveten om finns där. Som en lyckomur som omgärdar och skyddar en och som är omöjlig att riva ner. Wow det blev riktigt flummigt det, bäst jag slutar. Ha en jättefin midsommar!!! Kramar/Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, sluta inte, för jag tycker inte alls att du är flummig utan att du på pricken precis beskriver vad meditationen gör med oss. Härligt! Keep going!

   Radera
 3. Jag har väldigt, väldigt svårt att stanna upp sådär. Att meditera eller bara vara. Det har inte alltid varit så men just nu är det som förgjort. Kanske kommer det tillbaka, jag hoppas det, och kanske måste jag tvinga mig själv att ta mig igenom det jobbiga men just nu är jag nog lite feg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I tystnaden och stillheten finns alla svaren inom oss men ibland är det svårt att stanna i det. Våga och vinn och landa i att kroppen tar hand om dig!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!