torsdag, juli 18, 2013

Att lyssna på kroppen - trots att det nästan inte går

Egentligen borde jag vara van vid att lyssna på kroppen. Att känna in hur den mår. Jag har gjort det i så många år, ända sedan jag började med yoga. Men efter att ha mått dåligt så länge har jag vant mig vid att kroppen är trött och inte riktigt lyder. Det har blivit en vana. Med andra ord - näst intill omöjligt att känna in.

Vid hypertyreos går kroppen på högvarv. Jag har fullt adrenalinpåslag även när jag vilar vilket ibland gör det tufft att lägga till den allra minsta ansträngning. Så än så länge får jag inte yoga. Inte ens promenera särskilt långt. Kroppens organ slits och muskler bryts ned om jag anstränger mig.
Om drygt en vecka åker jag på en yogaretreat. I en vecka ska jag yoga utan att anstränga mig. Det blir en utmaning. Jag längtar efter att fördjupa min practice men kommer att få nöja mig med att kanske bara sitta på mattan, helt stilla. Eller vara med och assistera. Egentligen är ingenting bättre än det andra men åh vad jag längtar efter att bli sådär skönt yogasvettig och trött. Men retreaten får bli just en retreat - en chans att bara vara, inte vara behövd av en familj (på gott och ont) utan bara göra det jag vill, äta veggomat och sova och ta ett bad i sjön efter en stund i bastun. Och också en chans att umgås med en av mina närmsta vänner, i en hel vecka.
Kosten att lyssna på kroppen - trots att det nästan inte går.

6 kommentarer:

 1. Att vara behövd av en familj. Precis så känner jag ofta.. Kram & take care

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det här att slippa vara behövd är ibland det enda jag längtar efter. När jag varit ifrån min familj ett tag är det det e n d a jag längtar efter. Så är livet. Och det är fint! Take care!

   Radera
 2. Kram till dig. Känner så igen mig i dina tankar nu eftersom jag har allt för lågt Hb och skadat båda benen. Tänker på dig och sätter mig stilla på mattan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tänker på dig när jag sitter på min matta. Var rädd om dig. Andas!

   Radera
 3. Kram! Och som jag skrev i ett annat inlägg, trots omständigheterna är det ändå häftigt att det faktiskt går att yoga på många olika sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju det som är yoga, att inse att det går att yoga på många olika sätt, att det är i det inre som yogan sker. Men det är ibland frustrerande för en fysisk person för mig :)
   Kram tillbaka!

   Radera

Tack för just din tanke, den är viktig!